Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Přes Osečnou se už jezdí po opravených silnicích

20. 01. 2016

Nově zrekonstruované úseky silnic II. třídy v Osečné slouží motoristům od prosince loňského roku. V úterý 19. ledna se uskutečnilo symbolické ukončení stavby a přestřižení pásky za účasti hejtmana Libereckého kraje Martina Půty, krajského radního pro dopravu Vladimíra Mastníka, starosty Osečné Jiřího Hauzera, zástupců Krajské správy silnic LK, zhotovitelů, projektantů a dalších hostů. Stavbu za 27 mil. Kč s DPH realizoval Liberecký kraj s pomocí státní dotace.

Na kompletní rekonstrukci silnic č. II/278 a č. II/592 včetně jejích povrchů se pracovalo od září do prosince loňského roku. Opravený úsek vede městem Osečná a je dlouhý přes 1,6 km. Součástí stavby na silnici č. II/278 byla i rekonstrukce opěrné zdi z gabionů.

Stavbu na základě výběrového řízení provádělo sdružení SaM silnice a mosty a.s., a Silnice Žáček s.r.o. za 27 mil. Kč, přičemž město Osečná spolufinancovalo rekonstrukci opěrné zdi a chodníku za 836.000 Kč bez DPH. Kromě toho Osečná opravila kanalizaci za 90 mil. Kč. „Tato stavba je dalším dobrým příkladem spolupráce dvou investorů, tedy kraje a místní samosprávy, protože ta investice byla opravdu velká. Pevně věřím, že silnice bude motoristům dobře sloužit minimálně dalších dvacet let,“ říká hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

„Liberecký kraj získal na předmětnou akci dotaci ve výši 85 % ze Státního fondu dopravní infrastruktury.  V loňském roce se díky finanční podpoře podařilo zrealizovat celkem 37 oprav a rekonstrukcí silnic II. a III. třídy za 223 mil. Kč, přičemž státní dotace činila více než 187 mil. Kč,“ dodává radní pro dopravu Vladimír Mastník.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624