Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Přijďte ve čtvrtek do muzea na letní kino

Bc. Lenka Klimentová

odborný zaměstnanec

  • 28. 08. 2018 00:00

Sdílet článek

Cyklem letního kina pokračuje ve Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě pořad doprovodných akcí k výstavě 100 let, instalované při příležitosti stého výročí založení Československé republiky v ambitu muzea. Filmy jsou promítány během srpna ve čtvrtek. Představení Nástup a  Zítra se bude tančit všude diváci už viděli. Užít si mohou ještě tento týden film Tichá bolest.

Návštěvníky projekce do muzea opět vpustí úderem osmé hodiny vedlejším vchodem z ulice Paní Zdislavy, tedy přímo do ambitu. Začátek představení je plánován na 20:30 hod. I tentokrát projekci zahájí krátký referát, který přinese základní informace o promítaném filmu a zároveň vsadí události v něm obsažené do historického kontextu. Vstupné na projekci stejně jako na výstavu 100 let je zdarma.

Film Tichá bolest režiséra Martina Hollého podle autobiografického scénáře Jiřího Křižana z roku 1990 je obžalobou komunistického režimu a zejména 50. let, ve kterých s dědou vyrůstá na moravském venkově hlavní hrdina filmu Janek. Matka mu zemřela a otce režim popravil jako třídního nepřítele. Janek prožívá dětství plné ústrků a odmítání, ale jeho pevný děda mu ani v nejhorších časech nepřestává vštěpovat základní hodnoty. Hrají: Rudolf Hrušínský, Ivan Jiřík, Vítězslav Jandák, Miroslav Táborský ad. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky