Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Připojte se k celoevropskému dni bez aut 2009 a cestujte s IDOLem

Mgr. Langer Jiří

  • 18. 09. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8757|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Také letošní rok se 22. září uskuteční Evropský den bez aut, který je součástí Evropského týdne mobility. K těmto akcím pořádaným pod záštitou Evropské unie se připojuje stále více měst, obcí i občanů. Hlavním cílem je upozornit na narůstající automobilovou dopravu ve městech a pokusit se nalézt přijatelnější způsob dopravy osob, který nebude tolik znečišťovat naše životní prostředí.

„Myslím, že je velice důležité, že jsme se opět připojili k tomuto celoevropskému projektu a snažíme se  ochránit naší přírodu tím, že budeme více využívat právě veřejné hromadné dopravy,“ řekl Martin Sepp, náměstek hejtmana Libereckého kraje.

Pokud se i Vy hodláte připojit, využijte IDOLu a cestujte veřejnou hromadnou dopravou.

Liberecký kraj ve spolupráci s německým dopravním svazem ZVON a českými, polskými i německými dopravci vytvořil mezinárodní síťovou jízdenku LIBNET+, která má využití ve veřejné hromadné dopravě a to nejen na území Libereckého kraje, ale také v Německu a Polsku v okresech na území Euroregionu Nisa. S jízdenkou LIBNET+ můžete v Libereckém kraji cestovat v MHD, v příměstských autobusech, ve vlacích ČD či na lanové dráze ČD na Ještěd. Pořídit tuto jízdenku si můžete na různých místech a to v předprodejních kancelářích dopravců MHD a příměstských autobusových dopravců, či přímo v jejich autobusech, pokud jsou zapojeni v IDOLu. Jízdenky je možné zakoupit také na pokladnách a vlacích ČD. Tato jízdenka platí jeden den až do 04:00 hodin dne následujícího a využít ji může nejen jednotlivec, ale i až 5-ti členná skupina, která si pořídí verzi LIBNET5+.

„Tyto jízdenky se velice osvědčili. Využívají je občané z celého kraje a to nejen pro jejich cenovou výhodnost. Občané nemusí hledat parkovací místo pro svůj vůz, s jízdenkou mohou přestupovat na více dopravních prostředků a navíc platí také do Polska i Německa,“ uvedl Petr Prokeš, ředitel  KORID LK, spol.s.r.o..

Jízdenky LIBNET + se prodávají od roku 2004. Do července letošního roku jich bylo nejvíce prodáno Českými drahami a to 1016 jízdenek LIBNET+ a 969 jízdenek LIBNET5+ pro malé skupiny. Nárůst prodeje zaznamenal také DPML, který jízdenek LIBNET+ prodal 79 a jízdenek LIBNET5+67.

Neméně zajímavou jízdenkou je turistická jízdenka IDOL+. Tu lze zakoupit pouze na kartu opuscard nebo na rozšířenou Libereckou městskou kartu. Jízdenka IDOL+ je platná pouze na území Libereckého kraje.

Těm, kteří chtějí cestovat veřejnou dopravou nejen na výlet v den bez aut má IDOL spoustu dalších výhod a finančních bonusů. Stačí si jen pořídit personifikovanou kartu opuscard a začít naplno využívat výhod IDOLu. Pokud byste se rádi dozvěděli více informací, přijměte naše pozvání na prezentaci IDOLu, která se uskuteční v rámci „Týdne bezpečnosti“ 24. a 25. září 2009 v obchodním centru Glóbus v Liberci. Zde se dozvíte bližší informace o novinkách ve veřejné hromadné dopravě.

Více informací naleznete na www.iidol.cz  nebo na telefonním čísle 485 110 073.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky