Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Připravuje se česko-saský projektový záměr „Bezpečněji na silnicích“

Mgr. Langer Jiří

  • 03. 02. 2010 14:59

Sdílet článek

 

Odbor dopravy Libereckého kraje v rámci spolupráce se zahraničním partnerem v oblasti bezpečnosti silničního provozu konkrétně s organizací Mission Zero Projekt gemeinnützige GmgH (dále jen „Mission Zero“), se sídlem Strasse der Einheit 30 a, 02923 Kodersdorf, plánuje v roce 2010 uskutečnit projekt pod názvem „Bezpečněji na silnicích“.

Na společný projekt je plánováno využití finančních prostředků z Fondu malých projektů v rámci programu Ziel 3 / Cíl 3 pro podporu přeshraniční spolupráce 2007 - 2013 mezi Svobodným státem Sasko a Českou republikou.  

Celková předpokládaná míra spolufinancování projektu v oblasti bezpečnosti silničního provozu ze strany Libereckého kraje (dále jen „LK“) je cca 2.624 €. (cca 65.600,- Kč).

Projektový záměr „Bezpečněji na silnicích“ předkládá LK. Partnerem projektu za německou stranu je Mission Zero. Partneři souhlasí, že LK převezme za   projekt „Bezpečněji na silnicích“ roli nositele projektu v rámci Fondu malých projektů v rámci programu Ziel 3 / Cíl 3 pro podporu přeshraniční spolupráce 2007 - 2013 mezi Svobodným státem Sasko a Českou republikou.

Projekt je zaměřen na zvyšování bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích v LK. Prioritou projektu bude sběr dat a jejich analýza. Výstupem projektu bude sylabus a dále konference pro zástupce Euroregionu Nisa,“ uvedl náměstek hejtmana.

Na konferenci budou účastníci seznámeni s analýzou dopravních nehod s nejzávažnějšími následky, které se staly v LK ve sledovaném časovém intervalu. Na analýzu bude navazovat posouzení a závěry ke konkrétním dopravním nehodám. Bude se jednat o data, která doplní analytické materiály zpracovávané LK na základě dat poskytovaných Policií ČR.

Zpracovatel se bude zabývat zohledněním dalších aspektů, které mohly být příčinami závažných dopravních nehod.

„Materiály a podklady zpracované v rámci projektu budou sloužit jako informace pro účastníky silničního provozu Euroregionu Nisa i pro odbornou veřejnou při hledání řešení v rámci zvyšování bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích,“ zdůraznil Martin Sepp.         

Předpokládaný hlavní zdroj financování

Fond malých projektů v rámci programu Ziel 3 / Cíl 3 pro podporu přeshraniční spolupráce 2007 - 2013 mezi Svobodným státem Sasko a Českou republikou.

Struktura finančních zdrojů:

- 85 % Fond malých projektů v rámci programu Ziel 3 / Cíl 3 pro podporu přeshraniční spolupráce 2007 - 2013 mezi Svobodným státem Sasko a Českou republikou,

- 15 % vlastní podíl LK.

Rámcová finanční velikost projektu:

Celkové odhadované náklady projektu jsou 17.495 €. (cca 437.375,- Kč).

Rámcová předpokládaná míra spolufinancování:

V rámci oblasti podpory je míra spolufinancování ze strany LK 15 %. Předpokládaný podíl LK tedy bude 2.624 €. (cca 65.600,- Kč). Při přípravě projektu nejsou žádné finanční nároky na rozpočet kraje, neboť příprava projektu bude zajištěna zaměstnanci odboru dopravy.

Předpokládaný harmonogram:

Projekt bude realizován v období od července 2010 do prosince 2010.

Projektová žádost bude předložena na jednání rady kraje a zastupitelstva kraje ke schválení.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky