Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Pro hejtmana a Radu LK jsou sociální věci a zdravotnictví prioritou

Mgr. Langer Jiří

  • 13. 02. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:7530|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Hejtman Stanislav Eichler se v úvodu týdne sešel s řediteli krajských příspěvkových organizací, které zajišťují sociální služby (8 domovů pro seniory, 10 domovů pro osoby se zdravotním postižením a  1x centrum intervenčních a psychosociálních služeb)ú. Jednání se zúčastnil člen Rady LK pro resort sociálních věci a menšin Pavel Petráček a Ludmila Šlechtová, vedoucí odboru sociálních věcí, bezpečnosti a národnostních menšin  KÚLK.

Hejtman v úvodu setkání uvedl, že jedním z hlavních úkolů nové politické reprezentace je zajistit pro Liberecký kraj dostatečné financování provozů sociálních zařízení. Péče o staré a nemocné lidi je podle něj vizitkou vyspělé společnosti.

Upozornil však také na to, že je třeba efektivně nakládat s finančními prostředky a hledat rezervy, aby se kvalita zařízení sociálních služeb v kraji stále držela na dobré úrovni.

Radní Pavel Petráček informoval o situaci tykající se státních dotací sociálních služeb v České republice. Stát sice po protestech krajů uvolnil z rozpočtu dalších 1,5 miliardy korun, není však dosud známa částka směřující do Libereckého kraje. Přesto podle něj budou zřejmě chybět v rozpočtech jednotlivých zařízení poměrně velké částky, které bude muset kraj nějakým způsobem získat.

Připomněl také, že již navštívil většinu krajských zařízení  sociálních  služeb,  a až navštíví všechny,  bude následovat  vypracování závěrečné zprávy,  s jejímiž výsledky  budou ředitelé seznámeni.

Vedoucí odboru Ludmila Šlechtová připomněla, že poprvé v historii existence krajských úřadů navštívil hejtman  pracovní poradu ředitelů příspěvkových organizací spravovaných resortem sociálních věcí a menšin LK, čehož si ředitelé velmi cení.

Jednání se zúčastnili ředitelé: Hana Peldová  - Jedličkův ústav Liberec,  Ivo Brát  - Centrum intervenčních a psychosociálních služeb Libereckého kraje Liberec, Jiří Bezouška - Domov a Centrum denních služeb Jablonec nad Nisou, Petra Bröcklová  - Domov pro osoby se zdravotním postižením Mařenice,  Pavel Kos - Domov Sluneční dvůr Jestřebí, Ilona Hummelová - Denní a pobytové sociální služby Česká Lípa,  Marie Vojtíšková  - Služby sociální péče TEREZA Benešov u Semil, Zdeněk Vlk - Domov důchodců Sloup v Čechách.,  Olga Marešová - Domov důchodců Rokytnice nad Jizerou, Dagmar Křížová - Domov důchodců Jablonecké Paseky, Josef Růta - Domov důchodců Velké Hamry, Miloslav Vodrážka - Domov pro seniory Vratislavice nad Nisou, Alan Maria Uhura - Domov důchodců Jindřichovice pod Smrkem, Radim Pochop - Domov důchodců Český Dub, Ilona Holková - Domov seniorů Liberec - Františkov, Ivana Glaserová - APOSS Liberec, Pavel Chroust - Domov Raspenava a Irena Ryplová - Domov a Centrum aktivity Hodkovice nad Mohelkou.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky