Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Prohlášení hejtmana Libereckého kraje Martina Půty k aktuálním informacím k dolu Turów a k pokračujícím jednáním 

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 25. 05. 2021 11:47
  • Rozvoj
  • Turów

Sdílet článek

„Na včerejším jednání s maršálkem Dolnoslezského vojvodství Cezary Przybylskym jsme projednali základní rámec vzájemné dohody, kdy by Česká republika mohla stáhnout žalobu na Polskou republiku ve věci Turówa.

Obě strany se včera jasně dohodly na tom, že bude uzavřena platná mezinárodní bilaterální smlouva mezi Českou republikou a Polskou republikou, která bude obsahovat všechny zásadní požadavky, které navrhl Liberecký kraj již letos v únoru. Požadavek na finanční kompenzace je jenom jedním z požadavků. Dalším zásadním požadavkem je, že se znovu musí uskutečnit proces povolování těžby jako takové dle platné evropské legislativy.

I přes rozdílná vyjádření premiérů obou zemí pevně věřím, že obě strany budou mít dostatek vůle k dohodě, protože ji potřebuje celý region na české i polské straně.“

Martin Půta, hejtman Libereckého kraje

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky