Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Prohlášení hejtmanů krajů k současné vládní krizi

15. 04. 2005
[id:2734|autor:Beránková Alena Ing.|email:alena.berankova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 383|mobil:|aktualizace:]

Rada Asociace krajů ČR přijala na svém zasedání v Ostravě dne 15. 4. 2005 prohlášení hejtmanů krajů k současné vládní krizi:

 

Hejtmani krajů ČR vyzývají všechny ústavní činitele a představitele parlamentních demokratických stran, aby urychleně vyřešili vleklou vládní krizi, která má  nedozírné důsledky pro ekonomickou stabilitu země, ohrožuje přípravu rozpočtu pro příští rok a čerpání prostředků z evropských fondů nyní i v budoucím období.

 

Hejtmani s plnou odpovědností prohlašují, že představitelé krajů jsou schopni zajistit stabilní výkon veřejné správy ve svých regionech. Skutečnost, že současná vládní krize kraje v politické rovině bezprostředně nezasáhla, je toho důkazem.

 

Hejtmani krajů varují aktéry současné vládní agonie před devastujícími účinky prodlužované krize na obraz politiků v očích veřejnosti a degradaci politické scény na všech úrovních veřejné správy.

 

„Snižování důvěryhodnosti politiků samotnými představiteli vlády a vládních politických stran je trapným aktem diletantsky nedomyšleného jednání postrádající jakýkoliv prvek zodpovědnosti vůči občanům této země,“ dodal hejtman Libereckého kraje Petr Skokan.

Beránková Alena Ing.
alena.berankova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 383