Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Prohlášení náměstka hejtmana LK pro dopravu Martina Seppa k rychlostní komunikaci R35

16. 09. 2009
[id:8740|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Přestože Rada LK od svého programového prohlášení v únoru letošního roku neustále zdůrazňuje, že povede  jednání o vedení koridoru silnice R35 se všemi účastníky, tedy i veřejností, stále se objevuje  v médiích zavádějící klišé, že kraj hodlá rozhodnout bez konzultací se zastupiteli dotčených obcí a měst a aktivisty protestující takřka proti všem možnostem. Už existují občanská hnutí proti severní i superseverní trase, chybí už jen protestní skupina proti jižní trase, která ale vpodstatě leží na území jiného kraje. Bude zřejmě nutné se zeptat i zastupitelů obcí a měst  a lidí žijících v této lokalitě, jak oni vidí koridory R35, zejména ten jižní.

Znovu tedy opakujeme:

V souvislosti s přípravou dokumentů Politika územního rozvoje ČR a Zásady územního rozvoje LK inicioval Liberecký kraj aktivity vedoucí k vytvoření zadání „Studie proveditelnosti a účelnosti pro trasu silnice R 35“. Studie byla hotova  na konci roku 2008. Po zapracování připomínek zástupců pracovní skupiny (MŽP, MMR, MD, kraje) byla se studií postupně seznámena Rada LK, Zastupitelstvo LK, výbory zastupitelstva LK a dále zastupitelstva obcí, které jsou některým z koridorů dotčeny. Následně pokračovalo seznámení veřejnosti s touto studií. Studie je umístěna na webových stranách kraje a elektronickou versi obdrželi zástupci dotčených obcí. V současné době LK vytvořil pracovní skupinu, složenou ze zástupců veřejnosti, kteří o problematiku projevují velký zájem, a zástupců zpracovatelů. Tato skupina by měla diskutovat kritizované návrhy řešení.  Výše uvedené aktivity, jsou aktivitami LK, ČR  v zastoupení MMR ČR vytváří odbornou pracovní skupinu, která bude hledat řešení pro potřeby dokumentu PUR ČR.

Jako náměstek hejtmana LK pro dopravu znovu prohlašuji, že Liberecký kraj nepreferuje žádnou z možných variant a bude se rozhodovat na základě doporučení odborníků i připomínek zastupitelů a veřejnosti. Znovu upozorňuji, že naše rozhodnutí i přesto bude jen doporučující, neboť definitivní výběr provede ministerstvo dopravy

 Martin Sepp, náměstek hejtmana pověřený vedením resortu opravy LK

 

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302