Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Projekt NadoTECH pokračuje v Semilech

Mgr. Langer Jiří

  • 11. 06. 2012 13:14

Sdílet článek

 

Poslední akce projektu NadoTECH v tomto školním roce se uskuteční ve čtvrtek 14. 6. od 9 hodin ve spolupráci s Integrovanou střední školou v Semilech (obor elektrikář, klempíř, instalatér, zedník, truhlář, tesař, pečovatelské služby).

Již po popáté se budou moci žáci vybraných škol Libereckého kraje možnost seznámit se blíže s technickými obory, které se v našem regionu vyučují a do kterých se mohou v budoucnosti v případě, že je zaujmou, přihlásit. Prezentace se zúčastní především ZŠ z Jablonce nad Jizerou, Velkých Hamrů, Tanvaldu, Smržovky a též ze Studence, které mají k Semilům nejblíže.

V dopoledních hodinách si žáci prohlédnou učebny školy v Semilech, Tradiční roadshow se uskuteční od 12 hod. na Riegrově náměstí.

„Nabídka oborů semilské školy je pestrá, od oborů zaměřených na technické a manuální vzdělávání až po pečovatelské služby,“ uvedl náměstek hejtmana LK pro školství Radek Cikl (ČSSD).

 

PROGRAM AKCE NadoTECH

Čtvrtek 14. 6. 2012  Elektrikář, klempíř, instalatér, zedník, truhlář, tesař, pečovatelské služby

Adresa školy Integrovaná střední škola Semily  - výuka teorie: 28. října 607, Semily,Adresa dílen 1: Pod Vartou 630, Semily, Adresa dílen 2: Nádražní 215, Semily

HARMONOGRAM DNE

9:00 – 09:30 Společné zahájení - všeobecné informace o škole, studiu a oborech

- přednáška zástupce Svazu podnikatelů ve stavebnictví.

9:45 – 11:45 Dopolední program – Den otevřených dveří

- ukázky praxe tesařů a truhlářů, elektrikářů, instalatérů, klempířů a informace o oboru zedník – nové trendy - možnost vyzkoušení si: práce se dřevem, zapojování elektrických obvodů, montáž vodovodní baterie, práce s plechy - ukázky praxe z oboru pečovatelské služby – domácí práce, zdravotnické a pečovatelské dovednosti - ukázky práce počítačových programů na modelování staveb a jejich zařízení s vybavením (bude možno vyzkoušet si).

12:00 – 14:30 Odpolední roadshow

- soutěže s tématikou stavebních a pečovatelských oborů:

 zapojení elektrického obvodu

 truhlářská soutěž

 stavba komínu

 pečovatelská štafeta

 zábavně-vědomostní hra Hej ty, víš to?!

- iQ Park stan – hlavolamy, pokusy, hádanky

- prezentace studentů SŠ – ukázky výroby a praxe

- exkurze na stavbu rodinného domu pro zájemce

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky