Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Projekt NadoTECH začal v Železném Brodě a v Jablonci nad Nisou

Mgr. Langer Jiří

  • 02. 05. 2012 11:35

Sdílet článek

 

Projekt Libereckého kraje nazvaný NadoTECH, který si klade za cíl vzbudit zájem o studium technických oborů na středních školách a učilištích, odstartoval 26. dubna v Železném Brodě a v Jablonci nad Nisou.

Zahájení projektu se slavnostně zahájili náměstek hejtmana LK pro školství Radek Cikl (ČSSD) a vedoucí Odboru školství KÚ LK Jiřina Princová v Železném Brodě, kde má sklářské dílny první z prezentovaných škol - Střední škola řemesel a služeb Jablonec nad Nisou.

„Cílovou skupinou byly tentokrát děti 7. a 8. tříd vybraných devíti základních škol kraje, které si tak mohly vyzkoušet různé techniky zpracování skla, jako například foukání technického skla, hutního skla ve sklářské huti SUPŠ sklářské v Železném Brodě a navštívily firmu DETESK, kde je čekala exkurze do ruční i strojové výroby skla a prohlédly si expozici výrobků,“ uvedl náměstek hejtmana. Před polednem se děti přesunuly do Jablonce nad Nisou, kde krátce po dvanácté hodině začala na Mírovém náměstí před radnicí odpolední část programu. K vidění zde byly další ukázky prací, jako je třeba výroba kovové bižuterie a výroba skleněných figurek, barmanská show a soutěže pro děti. Stánek zde měl také  iQ park Liberec.

„I v dnešní době stále platí, že řemeslo má zlaté dno a šikovných řemeslníků je méně a méně. Ale uvědomte si, že není ostuda pracovat rukama, a když budete nejen šikovní, ale i chytří, a budete se učit, máte možnost pracovat na vedoucích místech a řídit například výrobu či se můžete za prací dostat do zahraničí.“ povzbudil děti náměstek Cikl. 

Příští roadshow kampaně NadoTECH se bude konat 10. května v Novém Boru. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky