Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Projekt PLNÁ URNA startuje. Jeho cílem je zvýšit volební účast

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 19. 08. 2021 11:16

Sdílet článek

Cílem projektu PLNÁ URNA je nestranně zvýšit volební účast občanů Libereckého kraje při říjnových volbách a napomoci tak rozvoji občanské společnosti.  Záměr s tímto názvem získal podporu kraje a osobní záštitu jeho hejtmana – lze očekávat, že volební účast v obcích Libereckého kraje stoupne nad republikový průměr, vzroste tím i počet mandátů pro kraj. Projekt připravil spolek RADOSTI z Kacanov.

Hejtman Libereckého kraje Martin Půta k záměru uvedl: „Tento projekt jsem podpořil zejména proto, že zájem o volby a účast na nich by měla být přirozenou součástí našeho života. Svobodné volby ani demokracie stále nejsou v mnoha zemích samozřejmostí. My možnost zvolit si svého veřejného zástupce máme, važme si jí a naše občanské právo užívejme s rozumem.“

Spolek RADOSTI už dvakrát úspěšně podpořil aktivní zapojení obyvatel do veřejného života. Poprvé při turnovských komunálních volbách v roce 2018, podruhé při krajských volbách r. 2020 v 37 obcích z turnovského správního obvodu.

Tentokrát se projekt týká všech 215 obcí Libereckého kraje, kde byla při parlamentních volbách v r. 2017 volební účast pod celostátním průměrem. S cílem nestranně zvýšit volební účast voličů v Libereckém kraji od prvovoličů po seniory připravil spolek RADOSTI audiovizuální prezentace pro 50 gymnázií a středních škol s maturitou, pro 46 pobytových zařízení pro seniory, články pro 96 lokálních periodik, vydávaných v obcích a městech Libereckého kraje. Připraveny jsou také besedy pro veřejnost, informace na webu projektu i na sociálních sítích. Všechny obce a města Libereckého kraje mohou snadno s projektem PLNÁ URNA spolupracovat – zvýšením volební účasti svých voličů tak mohou podpořit aktivní přístup k veřejnému životu a zejména pomoci rozmnožit počet poslaneckých mandátů, které Liberecký kraj v říjnových volbách získá.

Tisková zpráva: Radosti z. s.; www.plnaurna.cz

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky