Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Projekt školského odboru KÚ LK posílil kvalitu vzdělávání na školách

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 01. 2013 12:14

Sdílet článek

 

 

V sídle Krajského úřadu Libereckého kraje v Liberci se 9. ledna uskutečnil závěrečný workshop projektu Hodnocení kvality vzdělávání v Libereckém kraji, jehož se účastnili zástupci všech, do projektu zapojených, stran  – realizátor projektu Liberecký kraj, partner projektu společnost ATTEST, s.r.o. a 19 středních škol.

Cílem projektu byla standardizace procesu řízení a evaluace škol za účelem zajišťování a zlepšování kvality vzdělávání.

„Nebyla jsem u vzniku tohoto projektu, ale ukázalo se, že takový projekt byl Liberecký kraj velkým přínosem. Jedním z hlavních témat kraje jako zřizovatele škol totiž je a bude zabezpečení kvalitního vzdělávání.“ řekla v úvodu jednání členka Rady LK pro resort školství, mládeže a zaměstnanosti Alena Losová.

Hlavními aktivitami projektu byly.

-          vytvoření a ověření metodiky hodnocení kvality škol

-          provedení vstupního hodnocení kvality na školách

-          vytvoření portálu Kvalita pro provádění dotazníkových a auditních šetření

-          zavádění standardů kvality na školách

-          provedení interních auditů

-          provedení výstupního hodnocení kvality na školách

-          evaluace projektu

„Kraj jednak hodnotí ředitele škol, jednak v posledních letech začal hodnotit i jednotlivé školy. Zákon to umožňuje, a to podle předem daných kritérií. Hodnocení zřizovatele však nemůže postihnout všechno, obtížně mohou úředníci hodnotit například spokojenost žáků, učitelů nebo partnerů školy,“ připomněla radní.

Projekt trval 36 měsíců a rozpočtován byl částkou 18 miliónů Kč. Projekt byl financován z Operační program vzdělávání pro konkurenceschopnost a zbylých 15% pak ze státního rozpočtu.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky