Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

První až třetí dávka očkování proti koronaviru je v kraji stále k dostání

Anna Vašková

odborný zaměstnanec

  • 03. 08. 2022 14:52
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Ministerstvo zdravotnictví spouští registrační systém pro očkování čtvrtou dávkou (neboli druhou posilovací) 15. srpna. Dále se však v Libereckém kraji očkuje proti koronaviru i první až třetí dávkou. Vakcíny poskytují praktičtí lékaři i nemocnice.

„Přímo v Liberci je možné získat první až třetí dávku v Krajské nemocnici Liberec a v EUC Klinice Liberec v Klášterní ulici. Dále pak očkuje Masarykova městská nemocnice v Jilemnici a Nemocnice Jablonec nad Nisou. Vakcíny aplikují i někteří praktičtí lékaři po telefonické domluvě,“ uvedl Vladimír Richter, radní pro resort zdravotnictví.

Všechna zařízení v Libereckém kraji očkují vakcínou Comirnaty. Vakcíny SPIKEVAX a Nuvaxoid v tuto chvíli nabízí pouze EUC Klinika v Klášterní ulici. Praktičtí lékaři očkují Comirnaty, někteří pak i SPIKEVAX.

EUC Klinika funguje jako takzvaný walk in, je zde tedy možné nechat se naočkovat bez předchozí registrace. U ostatních zařízení je třeba nejprve projít registrací přes centrální rezervační systém. Tato klinika je také v současné chvíli jediná, která očkuje čtvrtou dávkou.

Celorepublikový přehled všech očkovacích míst, včetně názvů podávaných vakcín, naleznete na https://ockoreport.uzis.cz/.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky