Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

První celostátní konference Osobní asistence v ČR za účasti radního LK Pavla Petráčka

Šírová Květa

  • 02. 10. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8844|autor:Šírová Květa|email:kveta.sirova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 324|mobil:|aktualizace:]

Radní LK Pavel Petráček pověřený vedením resortu sociálních věcí a menšin se zúčastnil první celostátní konference Osobní asistence v České republice. Konference se konala 1. října v Centru Babylon v Liberci.  Pořadatelem akce byla obecně prospěšná společnost REVA, která je jednou ze služeb poskytujících osobní asistenci v Libereckém kraji.

„V Libereckém kraji je v současné době zaregistrováno 12 služeb osobní asistence, které zaměstnávají 156 osobních asistentů a vytvářejí tak podmínky pro to, aby lidé se zdravotním postižením a senioři mohli žít ve svých domovech,“ uvedl člen Rady LK Pavel Petráček.

V rámci programu konference vystoupil např. prezident APSS ČR Jiří Horecký, předseda Národní rady zdravotně postižených Václav Krása a Petr Hanuš, zástupce MPSV.

V rámci odpoledního programu vystoupili se svými příspěvky také někteří poskytovatelé sociálních služeb. Jedním ze zajímavých témat byla spolupráce sester domácí péče a osobních asistentů.

Během konference proběhla také výstava kompenzačních pomůcek.

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky