Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

První český singltrek bude soutěžit o Cenu Euroregionu

  • 06. 11. 2009 16:49

Sdílet článek

 EUROREGION NISA – Třicet dva projektů přeshraniční spolupráce se utká v listopadu o Cenu Euroregionu Nisa 2009. Jedná se o soutěž, v níž vítězí příkladné příhraniční spolupráce v pěti kategoriích: Komunální partnerství, Bezpečnost a zdraví, Vzdělání, Cestovní ruch a sport, Kultura.

„Po několikaleté zkušenosti a příznivém ohlasu s pořádáním Ceny Inovace, určené zejména podnikatelům, rozhodla Rada Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa počátkem roku 2008 o rozšíření oceňování nejlepších euroregionálních partnerství i v dalších oblastech jako je kultura, sport, cestovní ruch a dalších,“ vysvětlil smysl projektu tajemník Euroregionu Nisa Jaroslav Zámečník.

O letošní soutěž projevili největší zájem čeští žadatelé, kteří přihlásili 19 projektů. Jsou mezi nimi města (Doksy, Turnov, Jablonec nad Nisou, Hrádek nad Nisou, Harrachov a další), občanská sdružení nebo školy. Například Technická univerzita v Liberci přihlásila do kategorie Vzdělání dva projekty a je partnerem pro další, podaný na saské straně. „Nejmenší zájem měla polská strana, která soutěží pouze s jedním projektem,“ uvedla Lenka Doláková, projektová manažerka ERN.  

Horkým favoritem na Cenu ERN 2009 je první českých singltrek, který se v kategorii Cestovní ruch utká s dalšími sedmi projekty. Jeho silným soupeřem však bude plánovaná česko-polská Jizersko-Jakušycká magistrála pro lyžaře.

Singltrek, což jsou sítě stezek pro terénní cyklistiku, spojí v budoucnosti oblast Nového Města pod Smrkem s oblastí polského Swieradowa-Zdroje. Jeho celková délka je naplánována na 30 kilometrů, z toho dvě třetiny její délky povedou po české, zbytek po polské straně. V současnosti je připraven k otevření její první pětikilometrový úsek.

Uzávěrka soutěže o Cenu ERN 2009 byla 15. října a slavnostní vyhlášení v Bischofswerdě se uskuteční 12. prosince. Vítězové jednotlivých kategorií dostanou věcné ceny, diplom a ocenění právo užívat značku Držitel ceny Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa 2009. „Pro vítěze je také určena skleněná kapka uvnitř kolorovaná modrou a zelenou, barvami Euroregionu Nisa. Symbolizuje nejen kapku štěstí, ale také vody, řeku Nisu, která všechny tři země spojuje,“ dodal Zámečník

Další informace na tel. čísle: 724030306 (Jaroslav Zámečník, jednatel Euroregionu Nisa) nebo Lenka Doláková tel.: 485 340 985

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky