Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

První muž kraje se setkal s generálem Pacem

  • 05. 08. 2003 00:00
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

[id:914|autor:|email:|telefon:|mobil:|aktualizace:]

Hejtman při návštěvě gen. Pace

V pondělí 4. srpna přicestoval na prohlídku 51. základny chemického vojska v Liberci zástupce předsedy Sboru Náčelníků štábu ozbrojených sil USA generál  Peter Pace, při této příležitosti se setkal i s hejtmanem Libereckého kraje, RNDr. Pavlem Pavlíkem. Setkání proběhlo v rámci čtyřdenní cesty generála Pace do České republiky, v jejímž průběhu navštívil Pražský hrad, Karlštejn a jako jedinou vojenskou posádku právě 51. základnu chemického vojska v Liberci. Při setkání s posádkou byly předvedeny  ukázky záchranných akcí, dekontaminace i statické předvedení vybavení a používaných materiálů a techniky. Jedním z hlavních důvodů návštěvy pak byla informace o připravenosti libereckých chemiků na výstavbu mezinárodního praporu radiační chemické a biologické ochrany, který by měl mít zhruba 600 členů a měl by začít fungovat v Liberci od prvního prosince. Na závěr návštěvy poděkoval generál Pace všem vojákům za jejich práci a každému z nich pak předal pamětní minci jako symbol úcty k jejich činnosti.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky