Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Prvním miminkům roku 2016 věnoval hejtman řetízky s kozorohem

Daníčková Blanka

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 02. 01. 2016 20:20

Sdílet článek

Zlatý řetízek s přívěškem znamení kozoroha věnoval v sobotu 2. ledna 2016 prvorozené dívce a prvorozenému chlapci letošního roku v Libereckém kraji, hejtman Martin Půta. Obě miminka shodou okolností přišla na svět v jablonecké nemocnici, kde také lékaři pomohli na svět prvním dvojčatům roku v kraji.

„Každý příchod miminka na svět je něco mimořádného a proto jim oběma přeji hodně štěstí a zdraví do života,“ přeje novorozencům hejtman Martin Půta.

Vůbec prvním narozeným dítětem roku 2016 se stala Dominika Stará, která přišla na svět 1. ledna v 1.17 hodin, měřila 46 centimetrů a vážila 3,05 kilogramů. „Vůbec nás nenapadlo, že s časem narození po jedné hodině bychom mohli mít první miminko v Jablonci, natož v celém kraji,“ podivovali se rodiče malé Dominiky, na kterou se těšil i jejím o tři roky starší bratr Kuba. „Mám pro sestřičku připravený velký dárek,“ prozradil.

V jablonecké porodnici se v první den nového roku narodil i první chlapec Libereckého kraje, Lukáš Skála. Na svět přišel v 5 hodin a 51 minut a rovněž se stal v rodině Skálových druhým potomkem. Lukáš po narození vážil 3,45 kg a měřil 50 cm a doma se na něj těší jeho pětiletý bratr Matyáš.

Rodiny prvorozeného chlapce a prvorozené dívky, tedy Dominiky a Lukáše, dostaly od Libereckého kraj mimo jiné dárkovou tašku plnou potřeb pro miminko a pleny. Na účet také obdrží finanční příspěvek ve výši 5 tisíc korun. 

Před devátou hodinou ranní se 1. ledna 2016 narodila opět v Jablonci nad Nisou také první dvojčata letošního roku. Chlapci dostali jméno Adrian a Dominik. Váží 2,305 a 2,201 kg a oba měří 46 cm. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky