Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Putovní výstavu na téma brownfields v Libereckém kraji bude možné v květnu navštívit v Jablonci

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 27. 04. 2016 15:06
  • Rozvoj

Sdílet článek

Putovní výstava revitalizovaných objektů typu brownfields v Libereckém kraji míří do Jablonce nad Nisou. Od úterý 3. května bude k vidění v prostorách magistrátu. Prostřednictvím výstavy se široká veřejnost seznámí s úspěšně revitalizovanými dlouhodobě nevyužívanými objekty, jejich historií a současností. Společně s fotografiemi původního a stávajícího stavu výstava také ukáže příklady podařeného oživení některých chátrajících objektů v našem kraji.

„Zajímavou a inspirativní informací je i zdroj financování. Snažili jsme se vybrat objekty, které získaly dotaci z fondů EU, ale registrujeme i objekty, které byly revitalizovány pouze z vlastních zdrojů,“ říká Vít Příkaský, člen rady kraje pověřený řízením resortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova.

S výstavou se již v minulých letech mohli seznámit občané v Liberci, v Semilech, v Hrádku nad Nisou, ve Frýdlantu, v České Lípě, v Jičíně, v Železném Brodě, v Doksech, v Jilemnici, v Turnově a v Lomnici nad Popelkou.

V Jablonci nad Nisou téma oživování historických industriálních staveb není neznámé. Najdeme zde například objekt bývalé hasičské zbrojnice, ze které bylo za přispění evropské dotace vybudováno nové sídlo Městské policie Jablonec nad Nisou. Aktuálně zajímavým záměrem je oživění původních jabloneckých lázní, který se snaží zrealizovat spolek Artpro Prostor a jeho projekt nese název Jablečné lázně. Věřím, že nadšení a úsilí přinese očekávané ovoce a my tento objekt budeme moci v budoucnu zařadit mezi revitalizované objekty naší výstavy,“ dodává radní Vít Příkaský.

Zahájení výstavy se uskuteční 3. května 2016 od 14.00 hodin na jabloneckém magistrátu za účasti krajského radního Víta Příkaského a vedení statutárního města Jablonec nad Nisou. Výstavu bude možné navštívit do 31. května 2016.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky