Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

"Zdravotní politika Libereckého kraje"

  • 27. 01. 2003 00:00

Sdílet článek

[id:392|autor:|email:|telefon:|mobil:|aktualizace:]

VÝZVA 

Pracovní skupina pod vedením MUDr. Vladimíra Valenty vypracovala „Návrh zdravotní politiky Libereckého kraje“,  který byl projednán a schválen Zastupitelstvem Libereckého kraje na 11. zasedání dne 17.12.2002 (usnesení    č. 221/02/ZK). Schválený text dokumentu je zveřejněn na internetových stránkách Krajského úřadu Libereckého kraje.

Citovaný materiál se tak stal základním strategickým dokumentem a východiskem pro realizaci konkrétních opatření v oblasti péče o rozvoj zdraví obyvatel Libereckého kraje.

Samosprávné orgány kraje, vědomy si významu péče o zdraví pro celkový rozvoj kraje, tak potvrdily zájem a odhodlání spolupodílet se na vytváření podmínek pro zdravý vývoj populace. 

Tímto krokem se Liberecký kraj přihlásil i k výzvě obsažené v programu Světové zdravotnické organizace „Zdraví pro všechny ve 21. století“. 

Jakýkoliv obecný záměr či deklarace však nemohou být úspěšně realizovány bez konkrétního rozpracování a aktivní podpory či spolupráce všech zainteresovaných stran.

Z uvedených důvodů si dovolujeme oslovit a vyzvat zejména primátora statutárního města Liberec, starosty měst a obcí Libereckého kraje, příslušné samosprávní orgány, provozovatele zdravotnických zařízení, zdravotní pojišťovny, školy, podnikatelské a další subjekty a v neposlední řadě i společenské i zájmové organizace a širokou veřejnost ke spolupráci a podpoře při zpracování a realizaci konkrétních opatření směřujících k naplnění jednotlivých cílů obsažených v programu „Zdravotní politika Libereckého kraje“. Tato výzva je samozřejmě směrována i do řad poslanců Parlamentu ČR  a senátorů za náš kraj.

Liberecký kraj bude vděčen za jakoukoliv podporu v tomto směru. Současně si však uvědomuje, že důležitým momentem ve vývoji zdravotního stavu obyvatel je i péče každého jednotlivce o vlastní zdraví a zdraví svých nejbližších. 

Náměty či nabídky konkrétní pomoci můžete směrovat na resort eventuelně odbor zdravotnictví Krajského úřadu Libereckého kraje. 

Těšíme se na případnou spolupráci a děkujeme za pochopení.

                                                                        Jiří Hromádka

                                     t.č. člen Rady kraje pověřený řízením resortu zdravotnictví

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky