Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada kraje odsouhlasila přes 22 milionů korun na lékařskou a zubní pohotovost a záchytnou službu

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 07. 02. 2024 10:13
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Na svém včerejším zasedání odsouhlasila Rada Libereckého kraje poskytnutí financí zdravotnickým zařízením v Libereckém kraji na zajištění lékařské a zubní pohotovosti i protialkoholní a protitoxikomanické záchytné služby. Celková částka, která je poskytována formou vyrovnávací platby, činí 22.746.050 korun.

„Liberecký kraj poskytuje příspěvek na lékařskou pohotovostní službu nemocnicím v Liberci, Turnově, Frýdlantu, České Lípě, Jablonci nad Nisou a Jilemnici. Záchytnou službu pokrývá již devátým rokem pro celý kraj záchytná stanice v Krajské nemocnici Liberec,“ uvedl Vladimír Richter, radní pro resort zdravotnictví. „Zubní pohotovost zajišťuje dlouhodobě Krajská nemocnice Liberec a také Liberecká dentální.“

Přehled rozdělení finančních prostředků na lékařskou pohotovostní službu:

  • Krajská nemocnice Liberec, a. s.                         6.235.600 korun
  • Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s.      1.976.400 korun
  • Nemocnice Jablonec nad Nisou, p. o.              1.976.400 korun
  • MMN, a.s.                                                                       1.976.400 korun

Od roku 2020 také došlo k úpravě úhrad lékařské pohotovostní služby ze strany zdravotních pojišťoven, což znamená, že nemocnice zajišťující lékařskou pohotovostní službu pro dospělé v rámci urgentního příjmu získávají navýšené platby. V našem regionu se jedná o páteřní nemocnice – tedy Krajská nemocnice Liberec, a.s., Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s., Nemocnice Jablonec nad Nisou, p. o. a MMN a.s.,dodal radní Richter.

Přehled lékařských pohotovostních služeb zde: https://zdravotnictvi.kraj-lbc.cz/page830/lekarska-pohotovostni-sluzba-lps-detska-dospela

Vyrovnávací platba na zajištění protialkoholní a protitoxikomanické záchytné služby (záchytné stanice) při liberecké nemocnici činí letos 9.000.000 korun. „Zvýšila se o 3,2 milionu korun, protože od ledna letošního roku záchytná služba funguje nepřetržitě v režimu 24/7,“ dodal Richter.

Liberecký kraj zajišťuje kromě zubní pohotovosti v Krajské nemocnici Liberec také večerní víkendový provoz, a to prostřednictvím poskytovatele Liberecká dentální, s. r. o. Ročně tak kraj vynaloží na zubní pohotovost více než 3,1 milionu korun. Včera rada kraje schválila vyrovnávací platbu ve výši 1.581.250 korun pro libereckou nemocnici.

Přehled zubní pohotovosti zde: Pohotovostní služby v oboru zubní lékařství | Odbor zdravotnictví | Liberecký kraj (kraj-lbc.cz)

 

Youtube video

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky