Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada kraje projednala návrhy zřizovacích listin kulturních zařízení kraje

  • 31. 10. 2001 01:00

Sdílet článek

[id:83|autor:|email:|telefon:|mobil:|aktualizace:]

Rada kraje včera projednala návrhy zřizovacích listin Krajské vědecké knihovny v Liberci, Severočeského muzea v Liberci a Oblastní galerie v Liberci. V případě knihovny došlo ke změně názvu, kdy místo původní Státní vědecké knihovny, později Krajské knihovny v Liberci, rada změnila název na Krajská vědecká knihovna v Liberci. Zda tento název bude již trvalý, rozhodne až zastupitelstvo kraje, které bude napodruhé schvalovat zřizovací listinu nynější Krajské vědecké knihovny v Liberci. "Ve zřizovací listině jsme v hlavní činnosti knihovny odsouhlasili, že knihovna bude vykonávat jak regionální, tak i městskou funkci. Co se týká spolufinancování ze strany Statutárního města Liberec, jsme nadále v jednání s jeho představiteli," zdůraznil radní Ing. Jaroslav Zámečník (ODS), pověřený řízením resortu kultury, tělovýchovy a sportu, cestovního ruchu.
Rada kraje dále vzala na vědomí předložený návrh zřizovacích listin Severočeského muzea v Liberci a Oblastní galerie v Liberci s tím, že konečná podoba těchto zřizovacích listin ještě nemůže být uzavřena, jelikož kraj stále ještě neobdržel od ministerstva kultury přílohy rozhodnutí, kterým se převádí obě dvě instituce ze státu do krajských pravomocí. Jak u Severočeského muzea, tak i u Oblastní galerie bude ponechán stejný název, neboť tato dvě zařízení jsou pod těmito jmény historicky známa nejen u české, ale i světové odborné veřejnosti.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky