Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada kraje schválila 15 vzdělávacích projektů

Mgr. Langer Jiří

  • 03. 02. 2010 14:39

Sdílet článek

 

Rada kraje schválila 15 projektů 1. výzvy k předkládání grantových projektů do globálního grantu Podpora nabídky dalšího vzdělávání v Libereckém kraji v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Výzva byla vyhlášena dne 3. 9. 2009 a příjem žádostí byl ukončen dne 30. 10. 2009.

 

Celkem bylo v rámci této výzvy předloženo 35 projektových žádostí s celkovou požadovanou částkou 129 395 937,26 Kč. Pro žadatele o podporu bylo k dispozici celkem 54 122 232,00 Kč, požadavek zájemců o podporu tedy převýšil možnosti alokace programu o více než 100%.

 

„Z 35 zaregistrovaných žádostí bylo 13 projektů vyřazeno z důvodu nesplnění některého z kritérií přijatelnosti. Jeden žadatel odstoupil ještě před dokončením tohoto hodnocení,“ uvedl náměstek hejtmana Vít Příkaský s tím, že v dalším kole vypadly další tři projekty.

 

Výběrová komise pro výběr grantových projektů složená ze zástupců Libereckého kraje, Řídícího orgánu, sociálních partnerů a dalších zástupců, kteří působí v oblasti dalšího vzdělávání, poté na svém jednání dne 20. 1. 2010 projednala 18 projektových žádostí a usnesla se, že doporučí celkem 15 projektových žádostí k poskytnutí finanční podpory, přičemž vyřazení 3 projektů zdůvodnila.

 

Výsledkem tohoto jednání je seznam 15 grantových projektů doporučených výběrovou komisí k odsouhlasení Radou LK a následně ke schválení Zastupitelstvu Libereckého kraje

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky