Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada kraje se sešla s poslanci a senátory za Liberecký kraj

Mgr. Langer Jiří

  • 09. 06. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8239|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Na druhé schůzce vedení Libereckého kraje s poslanci a senátory zvolenými za Liberecký kraj, která se konala včera v sídle Libereckého kraje, v úvodu nejprve hejtman Stanislav Eichler konstatoval, že se podařilo od minulé schůzky po iniciativě poslance Tomáše Hasila vyjednat na ministerstvu vnitra posunutí vzniku Krajské správy Policie ČR na 1. 1. 2010, čili se podařilo vznik uspíšit o jeden rok. 

„V tomto konkrétním duchu bychom měli a chtěli s poslanci a senátory dále spolupracovat,“ řekl hejtman.

 Diskusní témata se točila kolem koupě, rekonstrukce a provozu vysílače a hotelu Ještěd, o stomiliónovém propadu na sociální služby v Libereckém kraji, o využití bývalého vojenského prostoru Ralsko, o ustanovení chráněného ložiskového území Osečná - Kotel, o problémech celoročního provozu na  silnici Souš – Smědava, o R35, o zvýšení platů zdravotnického personálu, které mají zajistit pojišťovny.

Předseda Senátu Přemysl Sobotka vyzval Radu LK, aby se obracela na senátory a poslance vždy, když je potřeba pomoci a oslovovali je při vzniku nějakého problému i jednotliví radní napříč resorty.

„Nemusí se čekat na další společnou schůzku,“ řekl předseda Senátu.

Příští společné jednání se podle slov hejtmana  uskuteční na podzim po volbách.

„Schůzka byla velmi otevřená. Poukázali jsme na nejdůležitější problémy, o kterých si myslíme, že by je  mohli naši poslanci a senátoři pomoci řešit. Na příští schůzku pozveme i naše nové europoslance Roberta Duška a Edvarda Kožušníka, a také Vladimíra Remka, který ač žije v Praze, se hlásí se k našemu kraji,“ řekl hejtman.    

Jednání se zúčastnili hosté - MUDr. Přemysl Sobotka, předseda Senátu PČR, Karel Kapoun, senátor, a poslanci PČR  Josef Vondruška, Cyril Zapletal, Zdeněk Mach, Libor Ježek, Robert Dušek a Juraj Raninec.

Za Liberecký kraj Stanislav Eichler, hejtman, Lidie Vajnerová, statutární náměstkyně hejtmana, rezort kultury, památkové péče a cestovního ruchu, Vít Příkaský, náměstek hejtmana, rezort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova, Martin Sepp, náměstek hejtmana, rezort dopravy, Zdeněk Bursa, člen rady kraje, rezort ekonomiky, investic, správy majetku a územního plánování, MUDr. Pavel Novák, člen rady kraje, rezort zdravotnictví, Pavel Petráček, člen rady kraje, rezort sociálních věcí a menšin a  Jaroslav Podzimek, člen tady kraje, rezort zemědělství a životního prostředí.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky