Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada kraje se v otázce sloučení sklářských škol rozhodla pro vstřícný krok

Mgr. Langer Jiří

  • 25. 01. 2010 15:53

Sdílet článek

 

Rada Libereckého kraje schválila jednomyslně záměr sloučit Střední uměleckoprůmyslovou školu v Kamenickém Šenově s Vyšší odbornou školou sklářskou a Střední školou sklářskou v Novém Boru. Neuskuteční se však k uvažovanému termínu 1. dubna 2010, neboť Rada Libereckého kraje se rozhodla pro vstřícný krok.

Po zveřejnění návrhu na sloučení byly ze strany Mezinárodní sklářské aliance, vedení kamenickošenovské školy a dalších subjektů z řad široké odborné i laické veřejnosti deklarovány záměry slibující zachování školy nezávisle na nadstandardních finančních zdrojích Libereckého kraje. Liberecký kraj bere tyto proklamace za veřejný příslib.

Přestože je Rada Libereckého kraje přesvědčena, že řešení navrhované resortem školství, mládeže, tělovýchovy a sportu - tedy, že výše uvedené sloučení škol je v současné době jediným racionálním a odpovědným způsobem záchrany vzdělávání ve sklářských oborech na Novoborsku - rozhodla se, že na jednání Zastupitelstva Libereckého kraje konané dne 26. ledna 2010 NEPŘEDLOŽÍ záměr sloučení obou uvedených škol.

Vzhledem k tomu, že členové Rady Libereckého kraje jsou si vědomi dlouholeté tradice kamenickošenovské školy, které si velice váží, stejně jako oceňují dlouhodobou snahu jejích pedagogických pracovníků pokračovat v rozvíjení této tradice, chce tímto krokem umožnit všem subjektům, aby nejpozději do 30. 9. 2010 realizaci svých veřejně proklamovaných příslibů.  

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky