Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada kraje se zabývala situací Obchodní akademie, Hotelové školy a Střední odborné školy Turnov

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 21. 10. 2015 11:12
  • Školství

Sdílet článek

Rada kraje na svém jednání 20. října projednávala situaci Obchodní akademie, Hotelové školy a Střední odborné školy Turnov, především pak výhled využívání objektů ve Zborovské a Alešově ulici. Po rozsáhlé diskusi a předchozích jednáních s městem Turnov rada kraje odmítla nabídku města Turnov na směnu objektu ve Zborovské ulici ve vlastnictví města za objekt v Alešově ulici, který patří Libereckému kraji.

Liberecký kraj obdržel v červnu letošního roku nabídku města Turnov na směnu objektů Zborovská a Alešova s tím, že by v objektu ve Zborovské ulici sídlila Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola Turnov, která jej i nyní na základě nájemního vztahu užívá, zatímco objekt v Alešově ulici by město využilo pro základní školu a další služby občanské vybavenosti. Záměrem školy, s ohledem na snižující se počet žáků, naopak bylo výuku soustředit do objektu v Alešově ulici, která potřebám školy kapacitně postačuje a je ve vlastnictví kraje, čímž by došlo k úspoře nákladů na provoz budovy ve Zborovské ulici, vč. nájemného. S městem Turnov byla v této souvislosti vedena další jednání, která se týkala nejen směny objektů, ale i samotného směřování Obchodní akademie, Hotelové školy a Střední odborné školy Turnov.

Rada kraje s návrhem města Turnov na směnu objektů ve Zborovské a Alešově ulici projevila nesouhlas. Současně to však neznamená, že Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola Turnov objekt ve Zborovské ulici opouští. „I nadále budeme jednat s městem Turnov o tom, jakým směrem se bude ubírat škola a především, jak efektivně a za jakých podmínek bude objekt ve Zborovské ulici využit pro potřeby středního vzdělávání,“ dodává radní pro školství Alena Losová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky