Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada kraje vybrala dodavatele systému pro sledování vozidel v majetku příspěvkových organizací a krajského úřadu

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 16. 12. 2015 17:35
  • Majetek a investice

Sdílet článek

Užívání služebních automobilů příspěvkových organizací Libereckého kraje bude také brzy přehlednější. Rada kraje na svém včerejším jednání vybrala nejvhodnější nabídku na dodání systému pro sledování vozů. Krajské automobily již tento systém využívají.

Ve stanovené lhůtě obdržel krajský úřad nabídky 3 uchazečů. Po jejich posouzení z hlediska splnění zadávacích podmínek a požadavků zadavatele a následném hodnocení podle ekonomické výhodnosti nabídek byla jako nejvhodnější vybrána nabídka společnosti Vodafone Czech Republic a.s. Měsíční poplatek za službu pro jedno vozidlo činí u vybraného uchazeče 150 Kč bez DPH, cena služby sledování vozidla za období 48 měsíců včetně nákladů na pořízení jednotky a instalace do vozidla činí celkem 8.140 Kč (169,58 Kč/měsíc). Systém bude spuštěn během prvního čtvrtletí příštího roku.

„Tato služba včetně zařízení zpřehlední využívání vozidel, zefektivní kontrolu a zjednoduší veškerou evidenci jejich provozu. Systém bude nasazen u vozidel, která jsou buď mladší 8 let, nebo najedou měsíčně alespoň 500 km či jsou využívána na základě smlouvy i k soukromým účelům. Takové podmínky splňuje například 28 služebních vozidel v majetku krajského úřadu. Se zahrnutím vozidel příspěvkových organizací se jedná celkem o 110 aut,“ říká náměstek hejtmana pro resort ekonomiky, investic, správy majetku a informatiky Marek Pieter s tím, že tato služba se již osvědčila u automobilů, které využívají například členové rady kraje.

Výhodou centrálního zadávání je získání výhodnější nabídky oproti individuálnímu pořízení služby. „Vítězná nabídka je výhodnější oproti současným cenám o 43% a Liberecký kraj tak ušetří za 4 roky 1,5 mil. Kč,“ dodává náměstek Pieter.

V současné době připravuje Liberecký kraj další centrální nákup – pojištění majetku Libereckého kraje a příspěvkových organizací. Předchozími úspěšnými nákupy bylo pořízení komodit elektřiny, plynu, telekomunikačních služeb, hygienických potřeb apod.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky