Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada Libereckého kraje jednala s poslanci, senátory a europoslanci zvolenými za Liberecký kraj

  • 07. 12. 2009 17:03

Sdílet článek

 

Na třetí schůzce vedení Libereckého kraje s poslanci, senátory a europoslanci zvolenými za Liberecký kraj, která se konala dnes v sídle Libereckého kraje, v úvodu hejtman Stanislav Eichler připomněl velký úspěch kraje, když k 1. 1. 2010 vzniká Krajské ředitelství PČR Libereckého kraje.

„Podařilo se tak uspíšit vznik plnohodnotné krajské policie o rok dříve, než se předpokládalo v našem kraji, a o dva roky v ostatních krajích, které krajská policejní ředitelství dosud neměly,“ řekl Stanislav Eichler s tím, že očekává obdobné brzké kroky i v oblasti řízení soudnictví a státního a státního zastupitelství.

Diskusní témata krajských radních a hostů se týkala například financování sociálních služeb v příštím roce, využití bývalého vojenského prostoru Ralsko, možností záchrany archeologického naleziště v Příšovicích, rozpočtu na rok 2010, problematiky těžby uranu, výstavby hospice, placení regulačních poplatků ve zdravotnictví   či přijímacího řízení na střední školy.

Předseda Senátu Přemysl Sobotka ocenil dobrý nápad Rady LK pokusit se o zakoupení pozemků v Příšovicích pro následující archeologický průzkum. Vyzval také krajské orgány, aby připravily výzvu či dopis poukazující na nebezpečné energetické stavby v příhraničí  na polském území.

„Jde o to upozornit například ministerstvo životního prostředí, že něco není vpořádku a že by zodpovědní pracovníci ministerstva měli začít jednat,“ řekl předseda Senátu a senátor za Liberecko.

Jednání pak pokračovalo dotazy hostů směrem k členům Rady LK a naopak.

 „Snažili jsme se naše poslance a senátory upozornit na ty nejdůležitější problémy, a na ty, u nichž si myslíme, že by mohli při jejich řešení  Libereckému kraji pomoci,“ shrnul hejtman.

Jednání se zúčastnili hosté - MUDr. Přemysl Sobotka, předseda Senátu PČR, senátoři Karel Kapoun a Jaromír Jermář, poslanci PČR Josef Vondruška, Cyril Zapletal, Libor Ježek a Jitka Vojtilová a europoslanci Robert Dušek a  Edvard Kožušník.

Za Liberecký kraj hovořili Stanislav Eichler, hejtman, Lidie Vajnerová, statutární náměstkyně hejtmana, rezort kultury, památkové péče a cestovního ruchu, Vít Příkaský, náměstek hejtmana, rezort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova, Radek Cikl, náměstek hejtmana, rezort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu, Martin Sepp, náměstek hejtmana, rezort dopravy, Zdeněk Bursa, člen rady kraje, rezort ekonomiky, investic, správy majetku a územního plánování, MUDr. Pavel Novák, člen rady kraje, rezort zdravotnictví, Pavel Petráček, člen rady kraje, rezort sociálních věcí a menšin a  Jaroslav Podzimek, člen tady kraje, rezort zemědělství a životního prostředí.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky