Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Rada Libereckého kraje podpořila navýšení počtu žáků v oboru Nástrojař

06. 04. 2016

Rada Libereckého kraje podpořila navýšení kapacity oboru Nástrojař na Střední škole strojní, stavební a dopravní Liberec z 60 na 96 žáků, což škole umožní přijmout více žáků již od příštího školního roku.

Liberecký kraj se dlouhodobě věnuje podpoře vzdělávání v technických oborech, realizoval několik projektů, které žákům základních škol přibližovaly obory a uplatnění jejich absolventů v praxi – kampaň TECHyes či projekt TechUp. Obor Nástrojař pak patří mezi obory podporované stipendijním programem pro žáky pro vybrané obory středních škol Libereckého kraje, žáci tak vedle žádané kvalifikace mohou získat i finanční podporu v průběhu vzdělávání.

„Poptávka po tomto oboru vyplynula i z posledních jednání s významnými zaměstnavateli a představiteli Svazu průmyslu a dopravy ČR,“ dodává Alena Losová, radní Libereckého kraje pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti. Počet přihlášek žáků základních škol do oboru Nástrojař na Střední škole strojní, stavební a dopravní Liberec je oproti předchozím rokům nebývale vysoký a dává tak naději, že v příštím roce bude nástrojařů více.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624