Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada LK se setkala se starosty měst a obcí regionu

Šírová Květa

  • 29. 01. 2010 21:50
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

V multimediálním sále Krajského úřadu Libereckého kraje se 29. ledna sešli členové Rady LK se starosty z celého regionu. Setkání se uskutečnilo již potřetí v tomto volebním období. Členové Rady LK prezentovali starostům svou činnost v roce 2009 a představili výhledy do roku 2010.

„Setkáváme se s vámi v pravidelných intervalech, abychom mohli představit činnost našich a resortů,  rozebrat konkrétní problémy vám svěřených měst a obcí a pomoci naleznout jejich řešení,“ řekla v úvodním projevu statutární náměstkyně hejtmana Lidie Vajnerová. Zároveň omluvila ze setkání hejtmana Libereckého kraje Stanislava Eichlera, který jako člen Výboru regionů odcestoval do Bruselu na mimořádné zasedání skupiny PES.

Poté jednotliví radní prezentovali své resorty a nastínili hlavní úkoly a postupy řešení na další období.

V diskusi například starosta města Hrádku nad Nisou Martin Půta vznesl otázku na prodej libereckého letiště.  Mezi další dotazy z oblasti dopravy patřila aktuální situace v řešení dopravní komunikace R35, sekání trávy na krajnicích krajských komunikací a celoroční zprovoznění silnice okolo vodní nádrže Souš.

Náměstek hejtmana pro dopravu Martin Sepp uvedl, že členové Rady LK jsou proti prodeji letiště soukromému subjektu, protože již nebude možné zabránit volnému nakládání s letištěm, popřípadě jeho úplnému zrušení. Připomněl také, že Liberecký kraj není schopný konkurovat tržní ceně za prodej letiště. K tématu R35 oznámil náměstek, že Liberecký kraj preferuje severní variantu, ale jeho hlas je pouze poradní. Také zmínil, že v současné době již obdržel petice proti všem třem variantám koridoru pro silnici R35.

Jednalo se i o sociálních službách, čerpání státních dotací, opravách mostů, evropských projektech a jejich financování, IDOLu, Opuscard, realizaci aktivit Integrovaného projektu cestovního ruchu, spolupráci s turistickými regiony, projektech do Globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, kvalitě a dostupnosti ambulantní péče a dalších tématech.

Prostor pro informování starostů o činnosti odboru dostali také vedoucí odborů životního prostředí a zemědělství Jaroslava Janečková a vedoucí odboru správního Jiří Němec, který pochválil starosty za vedení městských a obecních matrik. Nastínil také problematiku poskytování informací dle zákona 106/1999 Sb. a přislíbil pomoc krajského úřadu formou školení pracovníku městských a obecních úřadů.

Posledním bodem programu byla prezentace změny obsluhy území – pošta PARTNER. Zástupci České pošty vysvětlili starostům problematiku změny otevírací doby pošt, důvody rušení poboček a nabídli řešení v podobě změny obsluhy území pošta Partner.

V závěru poděkovala Lidie Vajnerová všem za účast a pozvala přítomné na 6. hejtmanský ples, který se bude konat 5. března v Parkhotelu v Novém Boru a jeho výtěžek bude opět věnován na dobročinné účely.

„Jsem ráda, že i přes nepřízeň počasí přijelo na setkání přes sto starostů Libereckého kraje. V setkáváních budeme pokračovat i nadále, dokud o ně bude ze strany starostů zájem,“ dodala Vajnerová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky