Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rada podpořila projekt RISA pro absolventy škol

Mgr. Langer Jiří

  • 18. 02. 2009 00:00
  • Rozvoj

Sdílet článek

[id:7547|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Smlouvu o poskytnutí účelové neinvestiční dotace ve výši jeden milión korun Centru vzdělanosti Libereckého kraje – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků, příspěvková organizace, se sídlem Masarykova 18, 460 01 Liberec, na projekt RISA (Regionální Informační Systém o uplatnění Absolventů škol na trhu práce) – udržitelnost projektu, schválila na svém zasedání  Rada LK.

 „Liberecký kraj je vlastníkem dlouhodobého nehmotného majetku (software) – komplexního integrovaného Regionálního Informačního Systému o uplatnění Absolventů škol na trhu práce (RISA). Tento projekt byl financován z grantu Společného regionálního operačního programu v rámci priority 5.3 - Rozvoj lidských zdrojů a byl realizován v období 2005 – 2006,“ uvedl Radek Cikl, náměstek hejtmana pověřený vedením resortu školství, mládeže, tělovýchovy a sportu LK.

„Výsledkem projektu je průběžně aktualizovaný informační systém o uplatnění absolventů škol na trhu práce,“ doplnil.

Podle něj je základním předpokladem systému je jeho veřejná dostupnost a přehlednost. Informační systém využívá kromě odborné veřejnosti i veřejnost laická. Mezi dlouhodobé výsledky patří snížení nezaměstnanosti, zvýšení vzdělanosti obyvatel, zvýšení nových investic firem a růst malého a středního podnikání. Jde o unikátní informační systém postihující vazby mezi potřebami trhu práce a vzdělávací nabídkou v kraji. Informační systém sdružuje navzájem nekompatibilní data resortu školství a resortu práce a sociálních věcí.

„Liberecký kraj se zavázal k zajištění udržitelnosti projektu - tzn.  musí být splněn indikátor funkčního informačního systému a musí existovat a být obsazena dvě pracovní místa -jedno pro ženu a jedno pro muže,“ doplnil náměstek.

Na základě usnesení Rady Libereckého kraje  z 9. 9. 2008, kterým bylo zajištěním udržitelnosti projektu pověřeno Centrum vzdělanosti Libereckého kraje. V rozpočtu resortu školství, mládeže, tělovýchovy a sportu pro rok 2009 jsou v kapitole - Spolufinancování EU, vyčleněny finanční prostředky ve výši 1.000.000,- Kč na akci projekt RISA - udržitelnost projektu.

Takřka desetimiliónpvý projekt (9 599 855 Kč) byl v minulosti z 80 % financován z prostředků Evropské unie prostřednictvím Společného regionálního operačního programu, z 12 % z prostředků Libereckého kraje. Hlavním dodavatelem byla Vysoká školy podnikání s.r.o. Ostrava., partnerem při jeho tvorbě Národní ústav odborného vzdělávání Praha. Informační systém pracuje a je přístupný na adrese www.risa-lbc.cz.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky