Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radek Cikl dekoroval vítěze soutěže Stavba roku LK Junior 2012

Mgr. Langer Jiří

  • 21. 09. 2012 14:32
  • Školství

Sdílet článek

Osmý ročník veřejné soutěže Stavba roku Libereckého kraje Junior 2012 zná své vítěze. Náměstek hejtmana Radek Cikl (ČSSD) v úterý 18. září slavnostně předal oceněným talentům věcnou a finanční odměnu.

„Těší mě předávat ceny mladých stavařům, projektantům a řemeslníkům. Soutěž Stavba roku Junior je tu hlavně proto, abychom ocenili zájem, přínos a práci mladé nastupující generace v odvětví stavebnictví v Libereckém kraji,“ řekl náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.

Hlavní cenu soutěže získal Jan Šebek, student ČVUT Praha, za projekt Revitalizace bývalého pivovaru na wellness centrum v lokalitě Hrubá Skála. Cenu za něj převzala jeho matka.

Ocenění převzali také talentovaní žáci Integrované střední školy v Semilech, Střední odborné školy a středního odborného učiliště v České Lípě, Střední školy strojní, stavební a dopravní v Liberci, Střední průmyslové školy stavební v Liberci a Střední školy hospodářské a lesnické ve Frýdlantu.

Záměrem soutěže Stavba roku Junior je podchytit zájem a přínos mladé nastupující generace pro stavebnictví a oceňování talentů v Libereckém kraji s nosným tématem „Unikátní studentská práce“. Je určena pro účastníky všech stupňů škol a vzdělávacích zařízení, včetně rekvalifikačních kurzů v době vyhlášení soutěže.

Přehled oceněných žáků:

Integrovaná střední škola Semily

David Machala – tesař, Vladimír Martinec – truhlář, Petr Stojan – elektrikář 

Střední odborná škola a střední odborné učiliště Česká Lípa

Stanislav Lízner, Miroslav Mokrý, Jan Matys – všichni obor zedník

Střední škola strojní, stavební a dopravní Liberec

Jiří Mátl – zedník, Martin Vandas – zedník, Milan Skořepa – malíř a lakýrník

Střední průmyslová škola stavební Liberec

Jiří Macháček, Jan Vesecký, Matyáš Prošek 

Střední škola hospodářská a lesnická Frýdlant

Michal Hiner – zedník, Adam Martin- zedník

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky