Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radek Cikl popřál štěstí zástupcům Libereckého kraje na OH v Londýně

Šírová Květa

  • 02. 07. 2012 19:21
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Dvě olympioničky spjaté s Libereckým krajem, trampolínistka Zita Frydrychová a plavkyně Petra Chocová, se sešly v Tipsport areně v Liberci, aby osvětlily, jak probíhají poslední přípravy na Letní olympijské hry v Londýně, které začínají slavnostním ceremoniálem 26. července 2012.

Setkání se účastnil i Radek Cikl, náměstek hejtmana Libereckého kraje pro resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu (ČSSD), který na adresu sportovkyň řekl: „Je mi potěšením se dnes setkat s těmito dvěma mladými sympatickými sportovkyněmi, které budou reprezentovat Českou republiku na Letních olympijských hrách v Londýně. Že se jedná zároveň i o sportovce z Libereckého kraje, je o to víc milejší a potěšující. Náš kraj má v současné 113 členné olympijské nominaci sedminásobné zastoupení sportovců, kteří se narodili v Libereckém kraji a zde se také učili prvním sportovním krůčkům. Rád bych touto cestou popřál všem sportovcům hodně zdaru a sportovního štěstí. Nám fanouškům, ať můžeme být hrdí na výkony českých reprezentantek a reprezentantů a ať nám přinesou radost. Já za sebe budu o trochu víc držet pěsti našim dnešním hostům Zitě Frydrychové a Petře Chocové. Budu fandit, ať Zita doskáče alespoň do finále, a Petra ať dosáhne také minimálně na finálový závod.“

Liberecký kraj podporuje obě sportovkyně i finančně. Jsou totiž stále členkami oddílů, působících na jeho území. Domovský oddíl Petry Chocové, PK Česká Lípa, již obdržel na její přípravu finanční dotaci ve výši 30.000,- Kč. V případě Zity Frydrychové a jejího domovského oddílu, TJ Lokomotiva Liberec, bude náměstek Radek Cikl navrhovat poskytnutí dotace ve stejné výši na srpnovém zasedání rady kraje. Dotace jsou určeny na udržení kvalitních podmínek pro sportovní přípravu umožňující dosahování špičkových sportovních výkonů.

Dosavadní nominace na XXX. Letní olympijské hry v Londýně 2012 obsahuje sedm jmen, které mají co dočinění s Libereckým krajem. Patří sem jablonecká rodačka a oštěpařka Barbora Špotáková, která se řadí mezi největší česká medailová želízka, dále trampolínistka Zita Frydrychová narozená v Liberci a závodící za Lokomotivu Liberec, plavkyně Petra Chocová rodačka a závodnice České Lípy a čtvrtkařka Zuzana Hejnová, jenž atleticky vyrostla v Liberci. Mezi muži má Liberecký kraj tři reprezentanty. Kladiváře Lukáše Melicha narozeného v Jilemnici, zápasníka Davida Válu rodáka z Liberce a v Jilemnici narozeného Antonína Žalského, který bude ČR reprezentovat ve vrhu koulí.

Všem našim reprezentantům z Libereckého kraje i celé české výpravě přejeme na olympijských hrách dobrou sportovní formu, kvalitní výkony i výsledky.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky