Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radek Cikl se zúčastnil předání cen úspěšným automechanikům

Šírová Květa

  • 02. 07. 2012 19:03
  • Rozvoj
  • Školství

Sdílet článek

Nově vybudované školicí středisko Škody AUTO a.s. v Kosmonosích hostilo 27. června slavnostní vyhlášení výsledků soutěží automechaniků a také setkání ředitelů škol s výukou autoopravárenských oborů. Ocenění převzal i Stanislav Brejcha z Integrované střední školy Vysoké nad Jizerou, který zvítězil v kategorii Autolakýrník česko-slovenské soutěže Autoopravář Junior.

Po úvodním slovu Josef Lhotáka, prezidenta Svazu prodejců a opravářů motorových vozidel ČR (SAČR), který poděkoval sponzorům a hlavně všem podílejícím se na organizaci a účasti soutěží, promluvil k zúčastněným náměstek hejtmana Libereckého kraje pro resort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Radek Cikl (ČSSD): „Kdo chce uspět na trhu práce, musí se dobře připravit. Kraje zřizují školy, které mimo jiné vzdělávají žáky v průmyslových oborech. Kraje se snaží podporovat výuku v technických oborech za pomoci různých kampaní. Kupříkladu
u nás v Libereckém kraji jsme v minulých letech organizovali kampaň TechYES, v letošním roce na ni navázal obdobný projekt s názvem NadoTECH. Můj předchůdce před sedmi lety začal organizovat soutěž pro automechaniky Automobileum, která se těší velkému zájmu oborových škol z celé republiky. Za mého působení se konaly v Sosnové u České Lípy 4. až 7. ročníky. V současné a budoucí době potřebujeme více a více konstruktérů, technologů, řemeslníků včetně automechaniků a odborných zaměstnanců, kteří nás do budoucna uživí.“

Skvělého úspěchu dosáhl reprezentant Libereckého kraje v soutěži Autoopravář Junior 2012 Stanislav Brejcha z Integrované střední školy Vysoké nad Jizerou. V celostátním finále v Plzni kategorie Autolakýrník Junior 2012, kterého se zúčastnilo 14 nejlepších žáků z celé ČR, obsadil pěkné 2. místo, z něhož postoupil dále do finále kategorie Autolakýrník Junior česko-slovenské soutěže Autoopravář Junior 2012. Zde již neměl konkurenci a zvítězil.

 

Vyhlašované výsledky soutěží:

 

Autoopravář roku 2012

Autoservis roku 2012

Pneuservis 2012

Autoopravář Junior 2012 v kategoriích:

-         Automechanik junior 2012

-         Autotronik junior 2012

-         Autokarosář junior 2012

-         Autolakýrník junior 2012

 

kategorie česko-slovenské soutěže Autoopravář Junior 2012:

Automechanik junior 2012

Autokarosář junior 2012

Autolakýrník junior 2012

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky