Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní Jaroslav Podzimek navštívil Jizerské hory

Šírová Květa

  • 25. 06. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8370|autor:Šírová Květa|email:kveta.sirova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 324|mobil:|aktualizace:]

Prohlédl si složení lesů a stav lesních porostů, jak v nižších, tak vyšších polohách a seznámil se s pěstebními opatřeními, která se provádí k lesní ochraně. Seznámil se i se systémem přidělování lapačů na kůrovce v jednotlivých revírech, neboť kraj v letošním roce přispěl částkou 60 tisíc korun na jejich zakoupení. „CHKO Jizerské hory je velmi hezká část přírody ležící v těsné blízkosti krajského města a zaslouží si patřičnou pozornost nejen v její ochraně, ale i rozvoji pro turistický ruch apod.“, uvedl radní. Navštívil také objekty, které Lesy ČR vlastní a které jsou užívány nájemci jako odpočinkové stanice s občerstvením pro turisty. Svoji cestu po Jizerských horách zakončil na Šámalově chatě, která také patří Lesům ČR s.p. a je hojně využívána turisty jak v létě, tak v zimě. Zde spolu s Ing. Říčářem konzultovali možnosti lepšího využití chaty pro handicapované osoby.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky