Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní Jaroslav Podzimek se zúčastnil 5. mezinárodní konference Netopýři Sudet

Mgr. Langer Jiří

  • 03. 10. 2011 16:47

Sdílet článek

 

Již 5. mezinárodní konference Netopýři Sudet (Bats of the Sudets) zahájil  30. září v penzionu Bartošova pec u Jenišovic na Jablonecku krajský radní pro zemědělství a životní prostředí Jaroslav Podzimek společně s vedoucím Správy Chráněné krajinné oblasti Český ráj Janem Mockem a organizátorem konference Danielem Horáčkem.

 „Byl jsme potěšen, že tato konference byla po dvou letech dalším vyvrcholením příhraniční spolupráce odborníků na netopýry, chiropterologů  z Polska, Německa a České republiky působících v oblasti Sude,“ řekl radní.

 Hlavními tématy byly podle Daniela Horáčka výměna informací o nových poznatcích z výzkumu netopýrů, jejich ochrany (NATURA 2000) a nového fenoménu nemoci bílých nosů.

Pátou konferenci Netopýři Sudet pořádaly tři neziskové organizace - Z0 4-01 České speleologické společnosti Liberec, ZO 36/02 ZO Českého svazu ochránců přírody při Správě CHKO Jizerské hory a Česká společnost pro ochranu netopýrů.

„Na tuto konferenci se přihlásilo 77 chiropterologů z Polska, Německa a České republiky. Ti zde přednesli 21 odborných referátů a dále diskutovali o tématech nemoc bílých nosů, ochrana netopýrů a envíromentální výchova veřejnosti,“ prozradil Horáček.

Po dvou přednáškových dnech čekala na účastníky konference nedělní exkurze na významné chiropterologickíé lokality v okolí -  Pantheon -Vranov, vybrané pseudokrasové jeskyně v Českém ráji, hrad Valdštejn a na závěr stálá kolonie Vrápence malého na zámku Hrubá Skála.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky