Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní Jaroslav Podzimek zve na Den potravinářů Libereckého kraje s Hrůzou

oddělení tiskové a vnějších vztahů

  • 11. 05. 2012 14:39

Sdílet článek

 

Radní pro zemědělství a životní prostředí Jaroslav Podzimek (ČSSD) v pátek 18. května ve 14 hodin na pěší zóně před NG Plaza v Liberci oficiálně zahájí Den potravinářů Libereckého kraje.

Prodávat se však bude už od 10 hodin, cca v 15 hodin vystoupí Michal Hrůza a s kapelou Hrůzy.

„Stále více potravin se k nám dováží ze zahraničí. Ne každý však ví, že spousta domácích produktů má srovnatelnou nebo dokonce vyšší kvalitu. V Libereckém kraji se vyrábí řada potravinářských výrobků vysoké kvality. Počínaje pekařskými výrobky, přes výrobky masného průmyslu, které jsou

skutečně z masa, mléčné výrobky a sýry, mnohdy vyráběné podle receptur našich předků, a konče třeba kvalitním ovocem. Stále častěji se můžeme setkat i s výrobky v BIO kvalitě.

Zdaleka ne vždy a určitě ne všechna tato produkce je k nalezení na pultech obchodních řetězců,“ uvedl radní.

Cílem akce je podle něj prezentovat výrobce potravin z Libereckého kraje a vyzvat tak spotřebitele, aby jejich kvalitní výrobky na pultech supermarketů vyžadovali. Prodejní výstava nabídne možnost nákupu potravinářských výrobků, které vznikly na území našeho kraje. Celou řadu z nich si budou moci zájemci¨také ochutnat.

„Letos přijede dvacítka prodejců - od uzenin přes mošty, pivo, likéry, sýry, pekařské výrobky,  až po brambůrky,“ zve Jaroslav Podzimek s tím, že .své výrobky představí i vítězové soutěže o titul „Výrobek roku Libereckého kraje z odvětví potravinářství - zemědělství“ z mnoha předchozích let.

Další akce - Krajské dožínky 2012, která bude propagovat regionální zemědělskou a potravinářskou výrobu Libereckého kraje, se uskuteční 1. září v Bílém Kostele na Liberecku.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky