Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní jednali o převodu Oblastní galerie v Liberci a Severočeského muzea

  • 15. 08. 2001 01:00

Sdílet článek

[id:38|autor:|email:|telefon:|mobil:|aktualizace:]

Na programu včerejšího zasedání rady byla jedním z bodů informace o stavu příprav převodu Oblastní galerie v Liberci a Severočeského muzea do vlastnictví kraje k 1.10.2001. Rada tuto informaci vzala na vědomí. Podle zpráv, které má odbor kultury, tělovýchovy a sportu, cestovního ruchu, ministerstvo kraji předá rozhodnutí o převodu obou příspěvkových organizací opět bez příloh, tak jako tomu bylo i v případě převodu Státní vědecké knihovny v Liberci ze státu na kraj. Oblastní galerie v Liberci však poskytla ministerstvu kultury veškeré potřebné podklady, které částečně tvoří zmiňované přílohy. V současné době jsou v galerii přístupné 3 stálé expozice : kvalitativně vyrovnaná sbírka nizozemského malířství 16. až 18. století, expozice francouzské krajinomalby, jež je největší sbírkou svého druhu mimo území Francie a expozice českého umění 20. století. Celkový rozpočet galerie na letošní rok představuje částku 7 067 tis. Kč a má 18 zaměstnanců. Vloni navštívilo galerii skoro 40 tisíc lidí.
V případě Severočeského muzea přebírá kraj nemovitý majetek, který představuje vlastní budovu muzea, památník v Rumjancevově ulici, který je nyní přestěhován v Lukášově, přírodovědnou terénní stanici v chatě Jizerka a depozitáře v Raspenavě a v Lukášově. Co se týká depozitáře, je plánována výstavba depozitáře v podzemí parku přilehlého k budově muzea. Výstavba přijde na zhruba 55 miliónů korun. Celkový letošní rozpočet v případě muzea je 10 724 tis. Kč, z čehož 9 564 tis. Kč činí příspěvek zřizovatele, v letošním roce ještě ministerstvo kultury. Je zde zaměstnáno 43 pracovníků. V loňském roce navštívilo muzeum na 40 tisíc návštěvníků.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky