Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní LK Zdeněk Bursa se společně s dětmi „nebál doktorů“

Šírová Květa

  • 14. 10. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8912|autor:Šírová Květa|email:kveta.sirova@kraj-lbc.info|telefon:485 226 324|mobil:|aktualizace:]

Člen Rady Libereckého kraje Zdeněk Bursa se zúčastnil vyvrcholení projektu Doktorů se nebojíme, které proběhlo 13. 10. ve Spolkovém domě v Jablonci nad Nisou. Akci pořádal Oblastní spolek

Českého červeného kříže pro rodinné týmy složené z dětí od 4 do 6 let a rodiče. 

„Nový projekt Doktorů se nebojíme, který jsme realizovali díky podpoře Libereckého kraje, seznamuje děti v mateřských školách formou hry s nejjednoduššími úkony poskytování první pomoci. Včerejší zdravotnické odpoledne bylo vyvrcholením celoročního snažení a zájmu malých dětí o první pomoc,“ informuje ředitelka úřadu OS ČČK Helena Ungermannová.

„Ve svém životě jsem se dvakrát dostal do situace, kdy jsem poskytoval první pomoc, proto vím, jak důležité je, abychom v jakémkoli věku byli schopni tuto pomoc podat. Překvapil mě zájem dětí

a jejich rodičů o první pomoc a zároveň doufám, že se do situace, kdy by naučené dovednosti musely použít nikdy nedostanou,“ řekl radní LK Zdeněk Bursa.

Děti si ve Spolkovém domě mohly prostřednictvím šesti stanovišť první pomoci vyzkoušet například zastavení krvácení, umělé dýchání a další procedury záchrany lidského života. Po splnění úkolů na

všech stanovištích na ně čekala odměna v podobě diplomu a drobné odměny.

„Dobrými pomocníky zdravotnického odpoledne nám byly také členky motorkářského spolku Cats on the road, které dětem pomáhaly při plnění úkolů a zábavnou formou vysvětlily, jak důležitý je při jízdě na motorce ochranný oděv,“ doplnila Ungermannová.

 

OS ČČK je také pořadatelem základních zdravotnických kurzů pro veřejnost. Radní Bursa v rámci

odpoledne také pozdravil účastníky kurzu Život zachraňující úkony, který včera rovněž probíhal ve Spolkovém domě. 


 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky