Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní odsouhlasili zahájení zadávacího řízení na odstranění odpadů v Arnolticích–Bulovce

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 11. 09. 2015 10:22
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Rada Libereckého kraje odsouhlasila zahájení otevřeného zadávacího řízení nadlimitní veřejné zakázky na odstranění odpadů v bývalém zemědělském areálu v Arnolticích u Bulovky. Předmětem veřejné zakázky je realizace 2. etapy odvozu a zajištění likvidace nelegálně navezených odpadů, pocházejících převážně z Německa. K samotné likvidaci nelegálního odpadu, kterého zbývá v Arnolticích – Bulovce cca 4,5 tisíce tun, by mělo dojít v první polovině roku 2016. 

Youtube video

Veřejná zakázka je téměř z 80 % spolufinancována z Národního programu Životního prostředí vyhlášeného Státním fondem Životního prostředí, zbývající částku zaplatí Liberecký kraj.

První část odpadů v areálu Arnoltice – Bulovka byla zlikvidovaná na začátku letošního roku. V rámci I. etapy sanačních prací bylo odvezeno 4 499 tun odpadu, z toho 976 tun textilu a 3 523 tun plastů. Likvidace celkem přišla na 320 tisíc Euro, tedy téměř 9 milionů korun. O organizaci celé akce se postarala německá agentura SAA (Sonderabfalagentur Baden-Württenberg GmbH), kterou pověřilo Ministerstvo životního prostředí spolkové země Bádenska – Württenberska. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky