Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní Pavel Petráček jednal v Domově důchodců v Českém Dubu se zaměstnanci

Mgr. Langer Jiří

  • 11. 05. 2009 00:00

Sdílet článek

[id:8029|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

Letos již podruhé člen rady kraje Pavel Petráček, pověřený vedením resortu sociálních věcí a menšin, navštívil v závěru minulého týdne Domov důchodců v Českém Dubu. Tentokrát však nepřijel jen na prohlídku, ale také na pracovní setkaní s jeho zaměstnanci. 

Při své návštěvě věnoval Pavel Petráček pozornost především nelehké situaci poskytovatelů sociálních služeb v letošním roce. Ta je způsobena krácením dotací, ke kterým přistoupilo Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR. Liberecký kraj svým organizacím již finančně pomohl, a v tomto postupu hodlá i pokračovat.

„Sociální služby a zdravotnictví jsou pro nás prioritou. O omezování sociálních služeb neuvažujeme. Stále věříme, že ministerstvo ještě dodatečně nějaké prostředky poskytne,“ uvedl  Pavel Petráček při besedě s pracovníky domova.

„Podpora od kraje je pro nás důležitá. Zaměstnance potěšila zejména slova radního, kterými vyjádřil úctu k práci lidí působících v sociálních službách,“ konstatoval Radim Pochop, ředitel Domova důchodců Český Dub.

Českodubský domov důchodců je příspěvkovou organizací Libereckého kraje, která poskytuje péči stovce seniorů.  

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky