Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní Pavel Petráček představí vizualizaci budoucího kamenného hospice

Mgr. Langer Jiří

  • 26. 10. 2012 11:32

Sdílet článek

 

Krajský radní pro sociální věci Pavel Petráček (ČSSD) zahájí ve čtvrtek 1. listopadu v 11 hodin v kapli bývalého Kojeneckého ústavu, v ulici U Sirotčince, v Liberci tiskovou konferenci, na které bude prezentovat a vizuálně představí budoucí kamenný hospic.

Zahájení tiskové konference se zúčastní primátorka Statutárního města Liberec Martina Rosenbergová, ředitelka Hospicové péče sv. Zdislavy, o.p.s., Taťána Janoušková, MUDr. Jiří Bartoš, MBA – primář oddělení klinické onkologie a přednosta KOC Krajské nemocnice v Liberci, a.s., architekt Martin Rössler a další hosté.

Liberecký kraj je jedním z mála krajů, kde kamenný hospic doposud není a jeho vybudování je potřebné. Vhodný pozemek jsme získali od Statutárního města Liberec, nyní již máme zpracovanou studii budoucího hospice, jehož kapacita by měla být maximálně 28 osob. Náklady na rekonstrukci odhadujeme na zhruba 75 milionů korun,“ sdělil Pavel Petráček.

 

Další program

·         Historie hospicové péče

·         Hospic - onkologie

·         Prezentace projektu

·         Vizualizace budoucího kamenného hospice

Informace

Hospicová péče sv. Zdislavy je obecně prospěšnou společností, která poskytuje služby nevyléčitelně nemocným lidem a jejich rodinám.

Krajským úřadem Libereckého kraje byla zaregistrovaná v květnu 2009 jako Poskytovatel zdravotních a sociálních služeb v oblasti hospicové (paliativní) péče a poradenských služeb v oblasti:

  • domácí péče,
  • sociálních odlehčovacích služeb,
  • sociálním odborném poradenství,
  • hospicovém poradenství,
  • programu dobrovolnické služby.

 

Hospicová péče sv. Zdislavy je nestátní zdravotnické zařízení, nezávislé na politických a jiných institucích. V rámci naší republiky jsou sdruženi jako řádní členové v Asociaci poskytovatelů hospicové paliativní péče České republiky

 

Jejich posláním je doprovázení těžce a nevyléčitelně nemocných klientů a jejich rodin prostřednictvím zdravotní, sociální, psychologické a duchovní podpory. Respektují jedinečnost člověka a dbají na to, aby byl vždy zachován individuální přístup. Přání a nároky pacientů a jejich rodin jsou pro ně na prvním místě. Vždy se snaží o to, aby byla zachována kvalita života v co největší možné míře.

 

V současné době poskytují své služby v domácím prostředí svých klientů v Liberci a jeho okolí do 30 km. Od ledna 2011 nabízí služby Domácí hospicové péče, Odlehčovací služby, Poradnu            a Rodinný pokoj také v České Lípě. Od září 2011 slouží klientům další dva Rodinné pokoje spolu    s Poradnou Zdislava také v Turnově.

 

Svou prací se snaží o to, aby:

 

  • pacienti netrpěli nesnesitelnou bolestí,
  • za všech okolností byla respektována jejich lidská důstojnost a
  • v posledních chvílích života nezůstali osamoceni.

 

Kontakty: Hospicová péče sv. Zdislavy, o.p.s.

Hospicová péče sv. Zdislavy, o.p.s.

Horská 1219

460 14 Liberec 14

 

Telefon: 604 697 317
Více na: http://www.hospiczdislavy.cz/

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky