Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní Pavel Petráček se zúčastnil Dne romské kultury

Šírová Květa

  • 19. 09. 2012 17:01
  • Rozvoj

Sdílet článek

Severočeské muzeum v Liberci a občanské sdružení Romodrom uspořádaly dnes v muzeu Den romské kultury, kterého se zúčastnil i radní sociálních věcí Pavel Petráček (ČSSD).

Během celého odpoledne muzeum nabízelo přednášky o dějinách Romů a romském holocaustu, ukázku tradičních romských řemesel a povídání s dětmi o životě ve vyloučených lokalitách, vystoupení tanečního souboru z nízkoprahového zařízení pro děti a mládež v Tanvaldu a v neposlední řadě návštěvníci mohli ochutnat i tradiční romskou kuchyni.

„Chceme lidem ukázat, že Romové mezi námi normálně žijí. Mnoho lidí se s Romy nikdy nesetkalo, neznají jejich mentalitu, způsob života a chování. Vnímáme Den romské kultury jako pojítko mezi lidmi, kteří žijí ve vyloučených lokalitách a zbytkem společnosti. Potřebujeme poukázat na to, že i Romové nám mají co nabídnout. Ukázat na ně také z té pozitivní strany, a tím v nich vyvolat pocit, že patří do naší společnosti,“ uvedla Andrea Chloubová, vedoucí liberecké pobočky občanského sdružení Romodrom.

Jsem velice potěšen, že jsem byl pozván na tento výjimečný den, během kterého jsem se dozvěděl mnoho podstatných informací ze života Romů žijících na našem území,“ doplnil radní Pavel Petráček.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky