Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní Pavel Petráček slavnostně otevřel rekonstruovanou kuchyni v Jabloneckých Pasekách

Mgr. Langer Jiří

  • 18. 05. 2012 17:41

Sdílet článek

 

Krajský radní pro sociální věci Pavel Petráček (ČSSD) v pátek 18. května slavnostně přestřihl pásku nové kuchyně Domova důchodců v Jabloneckých Pasekách.

 

Během rekonstrukce DD se zjistilo, že stropy kuchyně a jídelny byly napadeny dřevomorkou a obsahovaly azbest, tudíž kompletní rekonstrukce byla nevyhnutelná. Liberecký kraj investoval do rekonstrukce kuchyně a jídelny, včetně gastro zařízení, zhruba 8,5 milionů korun. Současně se kraji podařilo zadotovat odstranění havarijního stavu střechy za 4,3 milionu korun a v současné době se připravuje zateplení přístavby jídelny za cca 450 tisíc korun,“ uvedl radní Pavel Petráček.

 

Původní kuchyň již neodpovídala současným hygienickým požadavkům, měla starou, takřka nefunkční kanalizaci a vzduchotechniku. Z původní stavební části zůstaly jen vnější obvodové zdi kuchyně, zcela nové jsou stěny, příčky, podlahy, okna, dveře a kanalizace. Nyní je součástí jídelny i nové WC pro imobilní klienty, v původní jídelně jsme ho velice postrádali. Rekonstrukcí vzniklo nové zázemí pro personál kuchyně a nové varné plochy umožní vařit pro klienty pravidelně teplé večeře,“ uvedla ředitelka DD Jablonecké Paseky Jaroslava Fojtíková.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky