Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní Pavel Petráček zahájil Den zdravotně postižených

Mgr. Langer Jiří

  • 13. 06. 2012 17:04

Sdílet článek

 

Na Mírovém náměstí v Jablonci nad Nisou se ve středu 13. června  uskutečnil již 13. ročník Dne zdravotně postižených, který zahájil radní LK pověřený vedením resortu sociálních věcí Pavel Petráček (ČSSD) společně s primátorem a dalšími představiteli města.

 

Hlavním organizátorem akce byla Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí, jejíž hlavním posláním je zmírňovat důsledky zdravotně postiženého dítěte na život jeho a jeho rodiny a pomáhat dětem a rodinám v přístupu a využívání všech aktivit běžného života, v prosazování a naplňování jejich práva žít plnohodnotný život.

Byla to zajímavá akce, na které lidé získali odborné rady,í, byly zde  představeny jednotlivé sociální služby, kompenzační pomůcky a další aktivity přispívající ke zkvalitnění života zdravotně handicapovaných občanů. Zároveň je Den zdravotně postižených jedinečnou příležitostí jak zblízka a zcela přirozeně získat informace k problematice i pro ty, kteří žádný handicap nemají,“ uvedl radní Pavel Petráček.

 

Tradičně byla ve stáncích prezentována činnost neziskových organizací, které působí v oblasti sociální a zdravotní, mimo jiné se představily tyto organizace: Centrum ZP Libereckého kraje, Domov a Centrum denních služeb Jablonec nad Nisou, Jedličkův ústav Liberec, Domov Tereza, Diakonie či Rytmus.

 

Jako každoročně byl připraven bohatý doprovodný program, kde vystoupil např. Rachot band z Jedličkova ústavu, Domov a Centrum sociálních služeb v Jablonci nad Nisou či dětské pěvecké sbory Jablíčko a Notička z jabloneckých MŠ. Celým programem návštěvníky provázel Tomáš Krejčíř.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky