Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní Petr Tulpa navštíví DD Jindřichovice pod Smrkem

Mgr. Langer Jiří

  • 15. 01. 2013 17:34

Sdílet článek

 

Krajský radní pro resort sociálních věcí Petr Tulpa v pátek 18. ledna 2013 v 9:30 hod. navštíví příspěvkovou organizaci Domov důchodců Jindřichovice pod Smrkem. Cílem jeho návštěvy bude seznámení se s fungováním a prostorami tohoto domova pro seniory.

 

Domov důchodců Jindřichovice pod Smrkem

Historie domova se píše již od roku 1959, kdy péči o seniory poskytovaly řeholní sestry z Misijní kongregace služebnic Ducha svatého, původem ze Slovenska.

Novou etapu zažil Domov po roce 1989. V současné době má 3 vily s kapacitou 67 lůžek pro seniory. Dále zde pracují v přímé péči sestry a pečovatelky, o aktivizaci se starají pracovní terapeutky, další pomocný personál a technický personál. Za kvalitu poskytované péče odpovídá vedoucí ošetřovatelské péče. Celkový počet zaměstnanců je 55. V péči o seniory používají metodu konceptu Bazální stimulace.

Rekonstrukce Domova probíhaly průběžně v letech 2000 – 2005.

Domov pro seniory- rezidenční zařízení poskytuje celoroční pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické osoby. Zájemci o službu není zajištěna v místě bydliště terénní služba a péče.

 Domov se zvláštním režimem- rezidenční zařízení poskytuje pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu chronického duševního onemocnění, osobám se stařeckou, Alzheimerovou demencí a ostatními typy demencí, které mají sníženou soběstačnost z důvodu těchto nemocí, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické osoby.

DD Jindřichovice pod Smrkem poskytuje tyto služby nejen stávajícím klientům, ale i novým zájemcům – seniorům, pocházející z našeho blízkého okolí, tedy z frýdlantského výběžku. Výjimkou jsou zájemci, jejichž komunikující a spolupracující rodina, přátelé, žijí v tomto regionu a budou podporovat péči a sociální komunikaci s klientem.

Kontakt:

kontaktní osoba: Bc. Alan Maria Uhura (ředitel), 463 66, Jindřichovice pod Smrkem 238, tel.: 482 411 812, e-mail: reditel@ddjindrichovice.cz, http://www.ddjindrichovice.cz/

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky