Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní Petráček jednal o imigraci cizinců a romské problematice

  • 06. 11. 2009 16:54

Sdílet článek

Člen rady kraje pověřený vedením resortu sociálních věcí a menšin Pavel Petráček jednal se starostou Osečné a předsedou Mikroregionu Podralsko Jiřím Hauzerem a místostarostou  Ralska. Václavem Bílickém o některých otázkách menšin žijících v našem regionu..

„Hlavním tématem jednání byla integrace cizinců, jako proces postupného začleňování imigrantů do struktur a vazeb společnosti domácího obyvatelstva,“ uvedl radní s tím, že se. jedná se o komplexní jev, který má své podmínky a politické, právní, ekonomické, sociální, kulturní, psychologické a náboženské aspekty.

Česká republika je totiž v posledních letech konfrontována s nárůstem a s nejrozmanitějšími důsledky mezinárodní migrace. Jedním z přirozených důsledků migrace je požadavek integrace cizinců a rozvoje vztahů mezi komunitami,“ doplnil.

V další části jednání se účastníci setkání zabývali problematikou místní romské lokality, která představuje v tomto regionu soubor problémů, se kterými se obě města potýkají.

 „Pálí nás především otázka dostupnosti zaměstnání a vzdělávání pro romskou komunitu,“ řekl Jiří Hauzer.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky