Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Radní Petráček navštívil Mateřské centrum Jablíčko v Jablonci n. N.

18. 05. 2009
[id:8062|autor:Mgr. Langer Jiří|email:jiri.langer@kraj-lbc.info|telefon:485 226 302|mobil:|aktualizace:]

S jedním z Mateřských center (MC) v Libereckém kraji se v pátek 15. května seznámil člen R LK pro resort sociálních věcí a menšin Pavel Petráček. Navštívil MC Jablíčko v Jablonci nad Nisou a seznámil se tak s místem, kde mohou rodiny trávit svůj volný čas hrou i vzděláváním.

„Přesvědčil jsme se, že Mateřská centra jsou místem, kde jsou děti vítány. Nacházejí zde přirozené společenství vrstevníků a vidí svoji matku v jiné roli než v domácnosti,“ poznamenal radní.

Mateřská centra zřizují  zpravidla matky na mateřské dovolené, které se zároveň podílejí na jejich samosprávě a zajišťují programy, které umožňují matkám s malými dětmi vyjít z izolace, kam se celodenní péčí o dítě dostávají.

MC mají neformální charakter a dětem pomáhají nalézat nové přátele. Jsou otevřená všem rasám, různým sociálním vrstvám, lidem s různým postižením, uprchlíkům a dalším. Učí děti toleranci a umožňují integraci do společenství „odlišných“. MC jsou založena na principu rodinné svépomoci, naslouchání, výměně zkušeností a poradenství

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
Telefon: 485 226 302