Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní Podzimek ocenil práci Vratislavického pivovaru i Automuzea

  • 06. 11. 2009 17:15

Sdílet článek

 Včera si  krajský radní pro zemědělství a životní prostředí Jaroslav Podzimek a náměstek libereckého primátora Milan Šír prohlédli  Vratislavický pivovar, (dříve pivovar Hols), známý výrobou piva značky Konrad. Hosty všemi výrobnami piva provedl ředitel Petr Hostaš.

V závěru návštěvy krajský radní a náměstek primátora navštívili také expozici Autromuzea, které sídlí v prostorách pivovaru, kde je provedl jednatel Zbyněk Najman.

„Potěšilo mě, že navzdory krizi se soukromému českému pivovaru daří i letos zvyšovat výrobu. Je dobře, když se česká firma proniká  díky rostoucímu odbytu do zahraničí,“ komentoval ředitelovy informace Jaroslav Podzimek, který ochutnal i nové pivo Reichenberger, které přijde již brzy na trh.

„Zaujala mě i myšlenka nazvat pivo sladovým vínem, což by znamenalo pro malé pivovary neplatit spotřební daň, a snížit tak náklady na výrobu. Tak jako to platí v evropské unii pro vinaře,“  doplnil.

V expozici Automuzea ve Vratislavicícch, která se hlásí k odkazu místního rodáka konstruktéra Ferdinanda Porscheho, si návštěvníci prohlédli vystavené motocykly i automobily.

„Oceňuji zejména osvětovou práci lidí, kteří se na činnosti automuzea  bezplatně a s nadšením podílejí. Takové muzeum město potřebuje,“ podotkl krajský radní, kterého jako resortního šéfa zemědělství velice zaujal třicet let starý prototyp malého traktoru Škoda, který však bohužel nikdy mezi zemědělce nevyjel.

Chceme k aktivitě a krásné rukodělné práci při rekonstrukci starých vozidel přitáhnout také mladé lidi. Může to pro ně být zajímavý koníček na celý život,“ doplnil Zbyněk Najman.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky