Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní pro školství jednala v České Lípě s vedením psychologické poradny a gymnázia

Mgr. Langer Jiří

  • 11. 01. 2013 15:13
  • Školství

Sdílet článek

 

První ze dvou školských zařízení Libereckého kraje, které v závěru tohoto týdne navštívila členka Rady Libereckého kraje Alena Losová, byla Pedagogicko-psychologická poradna v České Lípě.

Cílem návštěvy bylo podle ní poděkování odstupujícímu řediteli Miroslavu Hudcovi za jeho dlouholetou práci a péči o dobrý chod poradny a seznámení se s personálem poradny.  V průběhu návštěvy diskutovali spolu o fungování poradny a také o velmi aktuální a důležité problematice, tj. o inkluzi dětí se speciálními vzdělávacími potřebami.

„Jde o začleňování žáků se speciálními vzdělávacími potřebami do běžných základních škol,“ upozornila radní.

Druhou navštívenou organizací bylo českolipské gymnázium. Radní si prohlédla budovu a učebny školy, která byla postavena v 80. letech a je zařazena do plánu investic odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.

„Diskutovala jsme také se zaměstnanci o přijímacích zkouškách na střední školy v našem kraji,“ uvedla Alena Losová.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky