Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Radní pro sociální věci Pavel Petráček představil nový časopis a plán práce resortu v letošním roce

Mgr. Langer Jiří

  • 11. 01. 2010 17:21
  • Rozvoj

Sdílet článek

 

Krajský radní pro sociální věci a menšiny pan Pavel Petráček představil veřejnosti nový krajský zpravodaj zabývající se  sociální oblasti. Lze jej získat zdarma v informačních centrech, ordinacích lékařů a také v sídle Libereckého kraje, v ulici U jezu v Liberci.

„V prosinci jsme vydali první číslo občasníku s prozatímním názvem Sociálka, kterým si dáváme    za úkol informovat co možná nejširší veřejnost v průběhu roku o významných aktivitách v sociální oblasti v našem kraji Chceme také prostřednictvím zpravodaje informovat     o systému sociálních dávek, upozorňovat na novinky v této problematice, jinak řečeno, co je nového na úseku plánování sociálních služeb a jaké sociálních služby v našem kraji fungují.!

 

Jedná se o zpravodaj, který bude informovat pouze o činnosti Libereckého kraje a o zařízeních, které zřizuje Liberecký kraj?

 

„Naopak - chtěli bychom v dalších vydáních vyzvat veřejnost k tomu, aby podávala své náměty, o čem chce být prostřednictvím zpravodaje z oblasti sociálních věcí informována. Také bychom  rádi, aby u nás předávali zprávy i obce a poskytovatelé sociálních služeb.“

Je čas výhledu do následujícího roku. Co do roku 2010 plánuje Váš resort?

!Již nyní se připravujeme na celorepublikovou konferenci, která se bude konat v dubnu a bude zaměřena na problematiku paliativní a hospicové péče. Do Libereckého kraje přijede mnoho odborníků a poskytovatelů služeb, které pečují o umírající a jejich blízké. Dále ve stejném měsíci budeme, jako již tradičně, pořádat prodejní velikonoční trhy – a to v budově krajského úřadu. Na konci května plánujeme uspořádání již 2. ročníku Veletrhu poskytovatelů sociálních služeb. Resort připravuje 3 výzvy v rámci Grantového fondu LK a to – Podpora poskytovatelů sociálních služeb, Podpora poskytovatelů soc. služeb Paliativní a hospicové péče a Podpora prevence kriminality a to v celkové výši 4. 230 mil. Kč. Dále jako každý rok budeme pořádat krajská setkání pěstounských rodin a i v letošním roce se nám podařilo získat finanční prostředky na investice, i když je to pouze v omezené míře. Takže proběhne rekonstrukce nevyhovujícího sociálního zařízení v Domově důchodců Jindřichovice pod Smrkem. Závěr roku bude ukončen tradičními prodejními vánoční trhy.“

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky